Dressyr
10 april 2018 10:18

Ännu ett finalekipage borta i sista stund

FinalåterbudVärldscupfinalen i dressyr har drabbats av ännu en sen strykning på grund av en skada.

Ännu ett finalekipage borta i sista stund
Det brittiska ekipaget är de senaste att lämna återbud. Foto: Kit Houghton/FEI

Storbritanniens Emile Faurie och Delatio är det senaste ekipaget att tvingas lämna återbud till veckans världscupfinal i dressyr. Horse and Hound rapporterar att hästen fick en mindre skada under måndagen.

”Delatio har gått briljant och vi har sett väldigt mycket fram emot att tävla i världscupfinalen, men i (måndags) morse fick han en liten träningsskada. Med hästens långsiktiga framtid i åtanke har vi fattat beslutet att tyvärr stryka oss från finalen”, säger ryttaren till H&H och tillägger: ”Det är en stor besvikelse eftersom han har haft en så fantastisk säsong”.

Ekipaget var bland annat tvåa efter Patrik Kittel och Delaunay OLD i Amsterdams världscupkür och kvalade till finalen som nia i den västeuropeiska ligan.

Fler återbud

Med det senaste återbudet har tre av 18 finalryttare bytts ut. Ny in på listan över finalekipage är Patrick van der Meer med Zippo, som slutade på plats 17 i ligan.

Sedan tidigare har Tinne Vilhelmson Silfvéns startplats tagits av Morgan Barbançon Mestre med Sir Donnerhall II sedan Tinnes Paridon Magi drabbats av korsförlamning (läs mer om det här). 

Förra veckan tvingades också Australiens Mary Hanna och Calanta, som redan hade landat i Europa, stryka sig på grund av en skada. Den platsen gick istället till brittiska Hayley Watson-Greaves med Rubin’s Night, som numera är enda brittiska finalekipage efter Emile Fauries  strykning.

Senaste Deinite Entries List från FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden