Dressyr
7 april 2018 11:09

Tinne missar världscupfinalen

UPPDATERADSverige hade två dressyrekipage klara för världscupfinalen i Paris nästa vecka. Dessvärre har Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi tvingats stryka sig.

Tinne missar världscupfinalen
Tinne missar finalen. Arkivbild: Roland Thunholm

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi, som var med i bronslaget på EM, vann bland annat världscupkval i Wellington och var efter en fin kvalperiod klara för finalen i Paris nästa vecka. I dag berättar SVT Sport att ekipaget har tvingats lämna återbud på grund av korsförlamning.

”Han blev akut sjuk i går och är inte tävlingsbar, väldigt tråkigt”, säger Tinne till SVT Sport om Paridon Magi.
”Han har fått en muskelreaktion, som vissa hästar kan få. Han har fått det förut och vi är alltid försiktiga men han fick ändå en sådan reaktion igår. Det är förknippat med träning och ansträngning så att resa med honom till Paris nästa helg är otänkbart”.

Tinne berättar vidare för SVT att Magi ska vila sig och att nya prover ska tas innan hästen är tillbaka i träning igen.

”Det är så tråkigt. Jag hade sett fram så mycket att få rida finalen, säger Tinne från stallbacken på Lövsta norr om Stockholm. Men så här är det med hästar ibland. Nu är jag mest glad över att han har återhämtat sig så väl”, säger Tinne på förbundets sida.

För Sveriges del tävlar således bara Patrik Kittel i dressyrfinalen. Han har svenskt sällskap i Paris av Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw som rider hoppfinalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden