Dressyr
27 januari 2018 09:38

Härliga världscupspoäng för Tinne i Wellington

GP-kürDet gick vägen för Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi i Wellington. Med en andraplats i GP-küren och härliga världscuppoäng kan Tinne känna sig trygg över att ta sig till världscupsfinalen i Paris. Dessutom tog hon under fredagen ytterligare en seger med Esperance.

Härliga världscupspoäng för Tinne i Wellington
Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi tog en stark andraplats i världscupen. Foto: Sara Hellner

Både hästar och ryttare fick utstå naturens prövningar under fredagens ritter i Wellington, USA. Det var kraftig blåst och flera hästar reagerade på vinden som svepte med sig plastpåsar och annat mot dressyrbanan. Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi (SWB val f-03 e Don Primero-Napoleon, uppf Niclas Magnusson) lyckades hålla nerverna i styr och red ihop 79,050 procent och tog med det hem ytterligare en andraplats.
”Det var en mycket bra ritt under svåra förhållanden”, berättade Tinnes tränare Louise ”Lussan” Nathhorst till Svenska Ridsportförbundet.

Tinne själv var också nöjd med hur Magi lyckades klara av programmet i blåsten.
”Han är så med med mig numera. Så han lyssnar mer på mig än vad som händer omkring oss”, förklarar Tinne för ridsportförbundet.

Segern togs av amerikanska Laura Graves på Verdades. Ekipaget red sin första kür efter sitt långa tävlingsuppehåll, och belönades med fantastiska 84,657 procent. Det är det högsta resultatet någonsin i Global Dressage Festivals historia och Laura Graves tredje bästa resultat någonsin på Verdades. Högre procent har de bara fått vid fjolårets världscupsfinal och vid OS i Rio för två år sedan.

Video på Laura Graves och Tinnes ritter

Tinne får tillgodoräkna sig halva poängen för sin andra start i den nordamerikanska världscupligan. Det innebär 8,5 världscuppoäng från denna klass och en totalpoäng på 53,5 poäng. Dessa poäng bör vara tillräckliga för att ta sig till världscupsfinalen i Paris i april. Tinne ska enligt Svenska Ridsportförbundet inte göra fler världscupsstarter utan hoppas på att de poäng hon ridit ihop ska ta henne till finalen.

180127_harligavarldscupspoangfortinneiwellington_sarahellner2
Det blev ytterligare en Intermédiare II-seger för Tinne och Esperance. Foto: Sara Hellner

Med Esperance (KWPN val f-09 e Sorento-Rousseau, uppf G.J. Rijper) gjorde Tinne sin andra start i Intermédiare II och det blev ytterligare en seger – denna gång på 78,235 procent.

Resultat GP kür
Resultat Intermédiare II

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden