Dressyr
26 januari 2018 09:03

Comeback-segrar i Wellington – Tinne tvåa i Grand Prix

Fin formUnder torsdagen gjorde Laura Graves och Verdades comeback på tävlingsbanan efter sex månaders uppehåll. Det blev GP-seger direkt, och Tinne Vilhelmson Silfvén tog en fin andraplats på drygt 75 procent. Comeback blev det även för Tinnes Esperance, som debuterade i Intermédiaire II med seger.

Comeback-segrar i Wellington – Tinne tvåa i Grand Prix
Comeback-segrar blev det både för Laura Graves på Verdades och Tinne Vilhelmson Silfvén på Esperance (längst till höger). Tinne blev även GP-tvåa på Paridon Magi. Foto: Sara Hellner

Tinne Vilhelmsson Silfvén har inlett tävlingssäsongen i Florida strålande med flera segrar och personbästa. Men när världsfyran Laura Graves och Verdades gör comeback på arenan efter sex månaders uppehåll får Tinne och Paridon Magi (SWB val f-03 e Don Primero-Napoleon, uppf Niclas Magnusson) maka på sig från förstaplatsen. I Wellington red hemmaryttaren Laura Graves hem Grand Prix-segern med finfina 79,630 procent.

180126_tvaplaceringarfortinne_sarahellner3
Efter sex månaders tävlingsuppehåll är Laura Graves och Verdades tillbaka på banan. Foto: Sara Hellner

Med 75,087 procent placerade sig Tinne och Paridon Magi på en hedersam andraplats i den 21 eipage stora klassen. Trea kom amerikanska Shelly FrancisDanilo med 73,870 procent (komplett resultat för klassen finns här). Tinne berättar för Svenska Ridsportförbundet att hon var nöjd med sin ritt.
”Jag är jättenöjd med känslan”, sade Tinne.

180126_tvaplaceringarfortinne_sarahellner5
Tinne Vilhelmson Silfvén red ihop 75,087 procent med Paridon Magi och tog hem andraplatsen. Foto: Sara Hellner
180126_tvaplaceringarfortinne_sarahellner4
Tinne och Magi. Foto: Sara Hellner

Tinne gjorde även årsdebut med Esperance (KWPN val f-09 e Sorento-Rousseau, uppf G.J. Rijper), som inte synts på tävlingsbanorna sedan Florida-säsongen förra året. Förutom att det var första starten för i år var det även debut i Intermédiare II. Resultatet med denna lovande framtidshäst blev en seger på 72,7 procent.

180126_tvaplaceringarfortinne_sarahellner2
Det blev seger direkt i Intermédiare II-debuten för Tinne och Esperance. Foto: Sara Hellner

Under fredagen rider Tinne om världscuppoäng i GP-küren. I dagsläget har Tinne 45 poäng och om hon lyckas rida hem fler poäng i denna klass kan det räcka till världscupfinalen i april.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden