Dressyr
9 september 2021 22:46

Ännu ett guld till olympiska mästaren

EM i dressyrHon är oslagbar just nu, tyska Jessica von Bredow-Werndl som nyss ridit hem OS-guld och även placerat sig på tronen som världsetta. På torsdagskvällen blev det ännu ett guld till samlingen.

Ännu ett guld till olympiska mästaren
Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB på väg mot guldet i Specialen Foto: Kim C Lundin

Åt världsettan och nyblivna olympiska mästaren Jessica von Bredow-Werndl och hennes TSF Dalera BB (TRAK sto -07, e Easy Game-Handryk, äg Béatrice A. Buerchler-Keller), som toppade även i onsdagens Grand Prix, fanns inget att göra idag heller – tyskan dansade runt det inte helt enkla Grand Prix Special, även om det blev några små missar i bland annat en bytesserie. Men det blev till slut en överlägen seger med 84,271 procent.

– Hon ger mig känslan att det finns ännu mer att ta av, hon bara älskar att göra det hon gör – det är den bästa feedbacken hon kan ge mig, sa världsettan i en intervju med SVT före ritten.

Silver till Werth, brons till Dufour

Isabell Werth var missnöjd med domarnas poäng i gårdagens Grand Prix – det är inte ofta tyskan ligger under 80 procent – men idag var hon tillbaka på rätt sida strecket med 16-åriga Weihegold OLD (e Blue Hors Don Schufro-Sandro Hit, äg Christine Arns-Krogmann) och red ihop 81,702 procent och en silvermedalj.

Cathrine Dufour var ett enda stort leende under sin ritt med Bohemian (WESTF val – 10, e Bordeaux-Samarant, äg Abildgaard Equestrian ApS), även om en miss på sista linjen blev väldigt kostsam. Det blev dock en individuell medalj för danskan, ett brons för sina 81,079 procent.

Svenskt på sjunde och åttonde plats

För svensk del blev Juliette Ramel idag bästa svensk med sin Buriel K.H. på sjunde plats med 76,9 procent, strax före Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD som åttor med 76,869 procent. De båda är nu klara för lördagens kür.

– Han kändes väldigt bra idag igen i värmen, även om det blev ett avbrott i galoppen idag också. Sakta av är inte det han brukar vilja göra, konstaterade Juliette Ramel i en intervju med SVT.

Therese Nilshagen var också hon nöjd med sin ritt, men berättade för SVT att Dante Weltino kändes lite matt och trött idag.
– Jag kände att jag inte kunde sätta riktigt tryck i honom i passagen, utan jag fick lite mer ”åka med”.

Färdigtävlat för Jeanna

Lorenzo_jeanna_staende
Jeanna Högberg och Lorenzo. Foto: Kim C Lundin

Jeanna Högberg var först ut av svenskarna idag med Lorenzo, och har nu gjort sin sista ritt detta EM – det blir ingen kür för ekipaget som slutade på 19:e plats.

– Jag hade hoppats på lite högre än 72 procent, det var väldigt blandade siffror från domarna. Men vi har inte ridit specialen så många gånger utan verkligen fokuserat på Grand Prix under den korta tid vi har haft tillsammans, säger Jeanna i en intervju med SVT efter ritten.

– Han reagerade lite mycket på min hjälper, men överlag så är jag nöjd och glad. Det här var vår första riktigt stora tävling tillsammans, jag känner honom inte fullt ut än, så nu hoppas jag bara på att få fortsätta med honom på den här nivån. Det är väldigt lärorikt att vara med – det här är inte så lätt, det inser man.

Patrik Kittel var en väldigt stolt tränare på plats i Hagen, och hejade fram sina landslagskollegor.

– Man vill bara sitta upp och rida! Men jag vet också hur svårt det är, specialen är ett väldigt komplext program. Men det ger mig stor glädje att se hästarna och mina elever utvecklas, konstaterade han i en intervju med SVT.

Resultat Grand Prix Special

Buriel_k.h__specialen
Juliette Ramel och Buriel K.H. Foto: Kim C Lundin
Dante_weltino_specialen
Therese Nilshagen och Dante Weltino. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden