Blogg
28 augusti 2016 09:52

Äntligen Flyinge

En så himla mysig vecka med alla härliga människor och djur här nere i Skåneland! Det är nästan fyra månader sedan jag var här och det känns fantastiskt att vara tillbaka.
.
.

Nu bär det dock helt överraskande av till fyrspanns-VM i Holland. Hoppas kunna uppdatera från den spännande resan, men det beror förstås på om jag ramlar över något wifi.

Veckan började med en riktig myslunch hos bästa Kerstin, Pernilla och Kjell André. Jag flyttade in i Flyinge, hos familjen Gisslén, på övervåningen i Körmästarbostaden. Senare fick jag kidnappa Kias fina häst Robban och ta en uteritt runt Kungsgården i kvällssol ihop med Mikaela. (översta bilden)

Tisdag och onsdag gick åt till att förbereda mig inför C-tränarexamen och att hålla träningar i solen på utebanan hos Lunds Civila RF, där det nästan var California-weather! Härliga återseenden med hästar och människor och jag fick även ännu en ny elev, jätteroligt!

Jag har dessutom hunnit titta på när Mickan ridit sina fina fuxar. Skönt att se på när andra jobbar! (Okej, ärligt talat blir jag mest väldigt ridsugen!) Men även om jag trivs bäst på hästryggen 24/7 så har den här veckan varit som ett härligt träningsläger i att ta det lugnt. TV-kvällar, jacuzzi-häng, biomys, sovmorgon mest varje dag… jag har nog underskattat det lite!

Mickan på Melonbanan med Remington (f 11 e. Skovens Rafael – Bugatti Hilltop äg Kagge Malmros).

C-tränarexamineringen på torsdagen innebar en ganska stressig dag. Vi hade knappt en och en halv timme till teoriprovet, som bestod av sex frågor med a, b och c-alternativ på flera av dem och det var inga kryss- och fylla i frågor utan typ ”Resonera kring…” och ”Hur löser du…?”. Jag skrev nog åtta fulla A-4 och hade behövt åtminstone 20 minuter till för att känna mig nöjd. Nulägesanalys var nästa prov och då fick vi använda den vanliga blanketten som underlag för att analysera ekipaget på banan. Sista delen av examineringen var tränarprovet, 25 minuter vardera för oss nio aspiranter. Mitt uppdrag var att jobba med uppvärmning, trav – galoppövergångar och introduktion till skrittpiruetter. Sammanfattningsvis känner jag mig ganska nöjd, men vi får inte veta förrän om ett par veckor om vi är godkända och kan bli licensierade C-tränare i dressyr…

Men jag följde det kloka rådet ”Ta alltid ut lyckan i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit glad i onödan”. Firade genomförd examen med god mat på Harrys, med min familj och Molly. Och så flyttade jag vidare hem till Mollys gård i Högestorp!

Kräftskiva har också hunnits med!

På fredagen var jag tillbaka på Flyinge och träffade Ancan, (min mentor från Beridarprogrammet). Fikade och pratade massor. Rätt mycket spännande idéer som får gro lite i bakhuvudet ett tag… Träffade också Bosse som kommit hem från Rio och nu höll träningar på den nästan lika varma Melonbanan. På kvällen var Molly och jag iväg och filmade några hästar. Hyfsat svettigt var det att rida tre hästar på raken, har ju vant mig av med Californiens +35 – 42 nu… Hann precis tillbaka i tid till bio i Lund med Mickan.

Idag har jag farit runt och plockat ihop diverse utrustning som snälla människor ställer upp med. Jag har nämligen varken kavaj, vita byxor, svart hjälm eller svarta stövlar härnere just nu. Jag har alltså oväntat fått chansen att titta närmare på en disciplin som jag ännu inte ägnat mig åt! I morgon vid lunchtid hoppar jag på lastbilen mot Breda i Holland för att vara en hjälpande hand till Johan Dengg under fyrspanns-VM. Ska bli extra kul att träffa Antonia, som är hästskötare hos det andra svenska ekipaget (Flyinges körlärare Fredrik Persson) och min gamla Flyinge-sambo Emma, som jobbar hos regerande världsmästaren Boyd Exell. Hoppas kunna återkomma under veckan med både bilder och rapporter.

Arrangörens hemsida

PS. Jag var ju och provjobbade i Tyskland. Tänkte bara berätta att jag tackat nej till jobberbjudandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden