Avelsnyheter
31 januari 2012 22:33

Spekulationer kring Schockemöhles partner

(Uppdaterad) Enligt källor till Ridsport är en av Paul Schockemöhles partners i avtalet med Flyinge Antonia Ax:son Johnson, genom sitt Lövsta Stuteri. Lövsta är sedan tidigare en av agenterna för Schockemöhles hingstprogram i Sverige.

Uppdatering
Enligt danska sajten Ridehesten så blir det Ib Kirk och Antonia Ax:son Johnsson som bildar bolag med Paul Schockemöhle, för att ta över avelsverksamheten på Flyinge.

Publicerat 2 januari
Antonia Ax:son säger själv att  deras samarbete fortsätter kring Lövsta stuteris seminverksamhet, men mer är det inte.
– Vi har pratat i telefon under hösten men inte träffats, berättar Antonia Ax:son Johnson.

– Vi startade vår verksamhet under 2011 och har haft ett mycket bra samarbete med Paul Schockemöhle, som agenter för hans hingstprogram, förklarar Antonia.
– Vårt första år blev lyckosamt, fokus på stona uppskattades av kunderna och vi bygger ut seminstationen till årets säsong och satsar på fler hopphingstar.

Enligt Antonia så informerade Paul Schockemöhle henne tidigt om planerna för ett avtal med Flyinge AB och de är överens om att Lövsta även för 2012 har hela Schockemöhle-programmet i katalogen.
– Vår vision på Lövsta är att förbättra svensk dressyr, ridsport och avel, därför det är det oerhört angeläget för oss att hjälpa Schockemöhle till en bra introduktion till vår svenska avel när han nu går in i Flyinge.
Däremot utesluter Antonia inte ett utökat framtida samarbete, det finns flera alternativ att diskutera.

Uppgiften om Antonia och Schockemöhle varken bekräftas eller dementeras av Flyinges VD Marianne Lilja Wittbom.
– Jag kan inte kommentera uppgiften i nuläget. Våra tre avtal är skrivna med Paul Schockemöhles tyska bolag, det ska bildas ett nytt bolag mellan de tre parterna, berättar hon.

Enligt Lilja Wittbom är det en svensk och en dansk partner tillsammans med Paul Schockemöhle som bildar ett nytt bolag. Med så många nationaliteter finns det en del skattetekniska begrepp att reda ut innan formaliteterna är klara.

Enligt de nya avtalen blir Karl-Henrik Heimdahl Integration Manager för samarbetet, allt för att införliva de tre parterna i en svensk marknad så enkelt och smidigt som det går. Det innebär visning av hingstar på bruksprovet, samt hingstar på station från början på mars.

Ridsports eget stalltips för vem som kommer att skriva avtal tillsammans med Paul Schockemöhle är:
Svensk partner – ?
Dansk partner – Ib Kirk med Stutteri Katrinelund och norska Kristin Andresen (delägare av Cabachon 1216)

Inom en vecka väntas bolagsbildningen vara klar och offentliggöras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden