Avelsnyheter
7 januari 2019 16:33

Är Gnocchi årets förstfödda?

Årets första fölHerkules Omega får maka på sig som årets förstfödda. Starias Stuteri meddelar att de fick ett föl redan den 4 januari: Starias xlnt Gnocchi - halvbror till ridponnyhingsten Converse All Star.

Är Gnocchi årets förstfödda?
Starias xlnt Gnocchi föddes redan på morgonen den 4 januari 2019. Foto: Privat

Ridsport har tidigare skrivit om Herkules Omega som föddes sent på kvällen den 5 januari och därmed kunde ha varit årets första föl (läs mer här). Nu har det kommit in rapporter om ett föl som föddes redan på morgonen den 4 januari. Det är welsh partbredfölet Starias xlnt Gnocchi som kom till världen på Starias Stuteri i Braås, och han är lillebror till den välkända ridponnyhingsten Converse All Star RP 186 – båda har Diana (e Dito-Ceylon) som mamma.
– Det här är fjärde avkomman till Diana här på stuteriet, berättar Ia Nilsson, och tillägger att även stuteriets förstfödda Diana-avkomma Starias xlnt Tortellini har fått fina framgångar med dubbla utmärkelser på 3-årstest förra året.

Pappa till Starias xlnt Gnocchi är welsh partbredhingsten Spoorzicht Chivaldie som Ia Nilsson importerade från Holland 2017. Han verkade med licens hos Svenska Welshponny & Cobföreningen men är nu kastrerad.

Starias stuteri väntar ytterligare ett föl i januari.

Har du ett föl som är fött tidigare än den 4 januari? Kontakta då gärna oss på Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden