Ponny
31 december 2016 19:22

Ard Chuan Delight pensioneras

Baltic Cup-finalen i danska Vilhelmsborg för några veckor sedan blev den sista tävlingen för Ard Chuan Delight. B-ponnyn som tagit sju ryttare till SM går nu i pension.

Ard Chuan Delight pensioneras
Den mycket framgångsrika B-ponnyn Ard Chuan Delight går nu i pension.

Nathalie Persson har haft en fin säsong med B-ponnym Ard Chuan Delight (val f-95, imp Irland). Vid inomhus-SM blev det en femteplacering och ekipaget ingick i guldlaget för B-ponnyer vid Baltic Cup-finalen i Vilhelmsborg. Nathalie blir nu för gammal för att rida B-ponny och tävlingen i Danmark blev därmed ekipagets sista.
– Vi i familjen har dock fattat beslutet att han får gå i pension hos oss, säger Nathalies mamma Sandra Persson till Nya Wermlands Tidning.
– Det är en så fantastisk och speciell ponny som har betytt så otroligt mycket för ponny-Sverige och framförallt för oss.

Nathalie Persson på Ard Chuan Delight. Foto: Roland Thunholm.

Ard Chuan Delight har tagit inte mindre än sju ryttare till SM. Han har ett flertal medaljer i bagaget, bland annat två guld med Ebba Larsson, silver med Michelle Cranning Hillgren och Nathalie Persson tog brons med honom 2015. Dessutom ingick Nathalie och Ard Chuan Delight i Jump Clubs segrande ponnylag vid lag-SM.

Ard Chuan Delights SM-medaljer:

SM-guld ute 2011 med Ebba Larsson
SM-brons ute 2012 med Ebba larsson
SM-guld inne 2012 med Ebba Larsson
SM-silver ute 2013 med Michelle Cranning Hillgren
SM-brons inne 2015 med Nathalie Persson
SM lag-guld 2016 med Nathalie Persson

Michelle Cranning Hillgren har tagit SM-silver med Ard Chuan Delight. Foto: Roland Thunholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden