Fälttävlan
19 december 2013 18:55

Årets komet avslutade perfekt

(Uppdaterad) Fälttävlansryttaren Frida Andersén, i EM-silverlaget och som röstades fram till Ridsports pris som Ņrets komet 2013, avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt.

Årets komet avslutade perfekt
Frida Andersén och Herta avslutade säsongen med seger. (arkivbild från årets EM i Malmö) BILDBYRÅN STR

Vid helgens Festhallen Reitturnier Frankfurt, Tyskland, vann Frida torsdagens USG-Indoor-Cross-Country med den familjeuppfödda Herta (sto f -02 e Cortus-Krius xx), som fick pris som Årets häst 2013 på Ryttargalan. Det helsvenska paret hade en och en halv sekund tillgodo på hemmaekipaget Frank Ostholt/Air Jordan.

På sätt och vis blev det även lite dubbelt svenskt eftersom tredjeplacerade Sara Algotsson Ostholt också var före en hemmaryttare bland de fyra placerade i klassen.

Resultat
Uppdatering
En mycket nöjd Sara Algotsson Ostholt berättar från Frankfurt:

Stall Ostholt knep de tre första placeringarna. Vann gjorde Frida och Herta. Frank på Air Jordan kom tvåa. Jag på Emmelie Rudbergs Anna kom på tredje plats. Stall Ostholt var en överlägsen topptrio tätt efter varandra i tid 🙂

Det här är tredje inomhusterrängen för säsongen. Internationales Festhallen Reitturnier Frankfurt bjöd på en väldigt fin tävlingsplats där inomhusterrängen bestod av en grundomgång över åtta hinder på 1,20-höjder. Direkt därefter en omhoppning på tid med sex hinder varav två var rivbara. Endast något enstaka ekipage rev.

Det här var den sista tävlingen för året och vi firar med flaggan i topp!!! Jag gratulerar Frida o Herta, som redan nu visar mycket lovande form inför säsongen 2014!!! :-))).

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett roligt nyår. Vi lämnar ett framgångsrikt år bakom oss såväl för svensk fälttävlan som för Sverige. Vi är en stark ridsportnation i flera discipliner. VM-året 2014 kommer definitivt bli väldigt spännande att följa. Vi hörs! 😉 

/Sara

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden