Sverige
15 juni 2016 07:50

Årets SM – en milstolpe för SIF

För första gången någonsin anordnar Svenska Islandshästförbundet i år ett officiellt SM med utdelande av Riksidrottsförbundets mästerskapstecken. Jag är så glad, säger ordföranden Jan Ljungholm.

Årets SM – en milstolpe för SIF
Svenska Islandshästförbundet har anordnat SM förut men i år är första gången som det blir officiellt. Gudmundur Einarsson var en vinnare på förra årets inofficiella mästerskap.

Svenska Islandshästförbundet, SIF, är som Ridsport tidigare rapporterat inte ett av Riksidrottsförbundets, RF, specialidrottsförbund – RF avslog SIF:s ansökan förra året – men eftersom SIF i våras förlängde sitt ettåriga samverkansavtal med Svenska Ridsportförbundet, SvRF, får man nu ändå dela ut RF:s mästerskapstecken och kan därför arrangera ett officiellt SM för första gången.

– Det här är en milstolpe för Svenska Islandshästförbundet som vi har väntat länge på. Det blir en stor dag för oss när vi för första gången får dela ut de officiella medaljerna, säger ordföranden Jan Ljungholm.

Att det blir ett officiellt SM gör också att SIF för första gången får vara med under den så kallade SM-veckan i Norrköping som anordnas av RF och SVT tillsammans med värdstaden 6-13 juli. Under veckan beräknas mästerskap i 48 idrotter avgöras.

– Jag är så glad att vi i år får vara en del av SM-veckan. Nu är vi en del av familjen, säger Jan.

Ni har ju bara ett ettårigt avtal med SvRF. Vad händer om det inte förlängs nästa år, får ni återgå till inofficiella SM då?

– Det finns inte i min värld att det skulle hända. Det vore en katastrof. Vi ska vara med i RF, antingen som eget specialförbund eller genom samarbete med Ridsportförbundet. Nu är vi med i båten och vi ska vara kvar i båten, något annat är inte acceptabelt, säger Jan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden