Sverige
31 december 2016 13:00

Markne och Sandgaard har sålt Arphus Gård

Nu börjar ett nytt kapitel för Pether Markne och Per Sandgaard. Det gemensamma livsverket på Arphus Gård är sålt och nu väntar en flytt till Skåne. "Det känns lite vemodigt att lämna", säger Pether Markne.

Markne och Sandgaard har sålt Arphus Gård
Pether Markne berättar att han och Per Sandgaards livsverk Arphus Gård är sålt.

Det var i september som nyheten om att Arphus Gård utanför Eskilstuna skulle säljas. Pether Markne och Per Sandgaard vill komma närmare kontineten, berättade Pether Markne då för Ridsort. Nu tre månader senare är gården såld. Köparna är ett svenskt, yngre par berättar Pether. Det unga paret som köpt gården har tidigare varit ryttare på hobbynivå, men i och med köpet av Arphus kommer de börja bedriva en professionell verksamhet.
– Det kommer att bedrivas kurser och verksamheter på gården även i fortsättningen, säger Pether till Ridsport.
– Det blir faktiskt så att både jag och Per kommer att vara där då och då för de elever som tycker det är jobbigt att vi flyttar.

Pether berättar att det känns lite vemodigt att lämna gården, men samtidigt säger han att de inte kunnat hitta bättre köpare.
– Det känns som de förstår vad gården betyder för oss och att de inte kommer göra om allt.
– De kommer behålla det som det är men förstås sätta sin personliga prägel på det, fortsätter Pehter, som också framhåller hur smidigt affären gått.
– Vår mäkare Susanne Feretti har varit helt fantastisk, säger Pether.

1 juni är datumet som flytten ska vara klar för Pether och Per och de börjar ett nytt kapitel i sitt liv. Exakt var de hamnar vet Pether inte i dagsläget annat än att de kommer vara stationerade i Skåne och även ha ett boende i Danmark.
– Vi letar aktivt och har många möjligheter.
Klart är i alla fall att det inte blir någon ny gård för Pether och Per utan de kommer att hyra in sig någonstans. Pether reser mycket i sitt jobb och paret vill skapa lite mer frihet i livet.
– Det känns lite skönt faktiskt, säger Pether om tanken att inte ha en egen gård som bas.


Pether Markne och Per Sandgaard lämnar nu sitt livsverk Arphus Gård. Foto: Roland Thunholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden