Ponny
3 april 2020 06:25

Arrangören letar efter nytt datum för ponny-EM

CoronasmittanPonny-EM i polska Strzegom skulle ha arrangerats 15-19 juli, i dressyr, hoppning och fälttävlan. Nu jobbar arrangören tillsammans med FEI för att hitta ett nytt, senare datum för mästerskapet.

Arrangören letar efter nytt datum för ponny-EM
Troligtvis kommer ponny-EM 2020 att flyttas fram. Här Alexander Yde Helgstrand, som tog tre EM-guld på Adriano B 2019. Foto: FEI/Łukasz Kowalski

Det är Eurodressage som rapporterar att arrangören har valt att flytta fram ponny-EM, på grund av coronasmittan. Mästerskapet i tre grenar var planerat till 15-19 juli men tävlingen står nu som inställd i FEI:s databas. Enligt Eurodressage tittar man på ett nytt datum i september eller oktober.

Även om coronasmittan förhoppningsvis har lugnat sig till juli, blir det svårt för ponnyryttarna att hinna genomföra sina kval- och uttagningstävlingar då alla tävlingar i nuläget är inställda till och med den 31 maj.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden