Hoppning
6 juni 06:25

Årspremiär för Nations Cup – så följer du tävlingen

InternationelltPå söndagen är det dags för årets första omgång av hoppningens högsta serie, Longines FEI Jumping Nations Cup, Division 1. Omgången rids i St Gallen, Schweiz, och Sverige har ett starkt lag på plats.

Årspremiär för Nations Cup – så följer du tävlingen
Rolf-Göran Bengtsson är en av ryttarna i det svenska laget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Första omgången i prestigeserien börjar klockan 11,45 och Sverige har startnummer 3.

I det svenska laget ingår Douglas Lindelöw/Casquo Blue, Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W, Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z och Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana. Enligt Svenska Ridsportförbundet startar de svenska ekipagen i denna inbördes ordning.

De tio lagen startar i följande ordning: Brasilien, Schweiz, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Mexiko, Nederländerna, Egypten, Italien, Israel.

Flera av dessa lag ingår inte serien och är därmed inte heller Sveriges rivaler i poängjakten. Det handlar om Brasilien, Egypten, Israel och Mexiko.

Henrik von Eckermann startar individuellt.

Två rundor

Nationshoppningen rids över två rundor som är likadana. De åtta bästa lagen efter första rundan får starta i andra rundan. Om två eller flera lag har lika antal fel efter de båda rundorna blir det omhoppning om segern.  Ett ekipage per lag gör omhoppningen.

På grund av coronapandemin består årets serie av enbart fyra deltävlingar i stället för normala sju. Sverige startar vid tre av dessa; St Gallen, La Baule och Rotterdam.

Alla till final

Alla lag i serien får rida finalen i Barcelona i oktober. Där kommer det att avgöras vilka lag som får fortsätta i högsta serien 2022, och vilket lag som måste flytta ner till den lägre ligan.

Dagens nationshoppning går att följa på flera sätt, bland annat genom uppdateringar av de viktigaste händelserna på Ridsports webb, webb-tv och resultatlänkar.

Longines FEI Jumping Nations Cup 2021:

6 juni, St Gallen, Schweiz.
11 juni, La Baule, Frankrike.
20 juni, Sopot, Polen.
2 juli Rotterdam, Nederländerna.
1-3 oktober, Barcelona, Spanien. Final.

ClipMyHorse sänder alla klasser.

Arrangörens webbplats

Start- och resultatlistor

Regler med mera

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden