Hoppning
7 januari 2016 15:23

Arvidssons Cobolt till Sweetnam

Niklas Arvidssons tävlingspartner Cobolt har sålts till Irland. Ny ryttare på 10-åringen är Shane Sweetnam. "Cobolt är en av dem som har känts hårdast att lämna iväg" säger Niklas.

Arvidssons Cobolt till Sweetnam
Cobolt och Niklas har hängt ihop sedan hästen var drygt två år gammal. Photographer Roland Thunholm

Efter många framgångsrika år tillsammans går Niklas Arvidsson och Cobolt (val f -06 e Cyklon-Camaro M, uppf Bo Lindroos, Lindhäst) skilda vägar.
– Visst känns det alltid att mista sin bästa häst, men det kommer hela tiden nya underifrån. Jag har ju fortfarande Click and Cash uppe i de klasserna och i år kommer Hasard att ta steget upp till Grand Prix. Därtill har jag bland annat en jättefin 8-åring och en egen 6-åring, säger Niklas till Ridsport.
Att sälja hästar är ofta nödvändigt för att kunna investera i nya förmågor, men den här gången var valet inte självklart.
– Det har vänts fram och tillbaka. Cobolt är en av dem som har känts hårdast att lämna iväg och nog kunde jag känna en tår i ögat när jag vinkade av honom, säger Niklas.

Niklas gillade vad han såg när irländaren provred Cobolt, som ägdes av Niklas föräldrar.
– Oh ja, de passade varandra bra, säger Niklas.
Shane Sweetnam har sedan tidigare Cobolts pappa Cyklon, från samma svenska ryttare och uppfödare. En resa till Irland finns redan i planerna och Niklas konstaterar glatt att han då får hälsa på båda sina gamla tävlingsvänner samtidigt.

Cobolt kom till Niklas som 2,5-åring och trots att Niklas snabbt sa att Cobolt skulle bli ännu bättre än sin far var det få som trodde på honom. Den lilla hästen visade dock gång på gång att hans ryttare hade rätt. Niklas beskriver senaste året med en rad 1,50-segrar som otroligt.
På Friends Arena var Niklas och Cobolt senast fyra i 1,50 och under luciahelgen var de tvåa i 1,45 i holländska Roosendaal. Ryttaren har svårt att välja ut en favorit bland alla höjdpunkter de har varit med om.
– Ända sedan han gick 4- och 5-årschampionaten och unghäst-VM har han varit fantastisk, säger Niklas och tillägger att han inte blir förvånad om han får se Cobolt i mästerskapssammanhang med Shane på ryggen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden