Fälttävlan
3 maj 2019 18:51

Badmintondressyren klar: Louises inledning står sig starkt

Snart terrängSamtliga ekipage i stortävlingen Badminton har nu ridit sin dressyr. Den enda som under dag två var nära att slå ledaren var ledaren själv, och samtidigt står sig svenska Louise Romeikes dressyr väl.

Badmintondressyren klar: Louises inledning står sig starkt
Louise Romeikes och Wieloch's Utah Suns straffpoäng lägger dem med god marginal i den främre halvan. Foto: Kit Houghton/Badminton Horse Trials

Efter två dagar är dressyren nu avklarad i styrkeprovet Badminton. De svenska ryttarna red, som Ridsport har rapporterat, sin dressyr i går och det blev en bra start av Louise Romeike med Wieloch´s Utah Sun på 32,1 straff. När samtliga ryttare nu är klara betyder det solklart övre halvan av resultatlistan med delad plats 30 av de 80 till start.

Malin Josefssons och Golden Midnights 42,4 straff innebär plats plats 75. I går tog Oliver Townend, som fram till nyligen var världsetta, ledningen med Cillnabradden Evo på 19,7 straff. Ledningen håller i sig och närmast att komma ikapp i dag var Townend själv, nu med Ballghmor Class på 21,1 straff. Dubbel ledning för britten, som i resultatlistan närmast följs av sex andra brittiska ryttare.

I morgon är det den stora terrängdagen och på söndag sätter banhoppningen punkt. För dig som villa hålla koll, exempelvis via livestream, finns mer information här.

Terrängen pågår klockan 12.30 svensk tid till strax före cirka 18.00. Louise Romeikes starttid för terrängen är satt till 13.42 svensk tid och Malin Josefssons till klockan 14.26.

Startlista terräng
Resultat dressyr

Mitisubishi Motors Badminton Horse Trials 2019
Oliver Townend och Evo toppar efter dressyren. Foto: Kit Houghton/Badminton Horse Trials

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden