Fälttävlan
1 maj 2019 19:33
Ridsportplus

En av svenskhästarna struken före start i Badminton

StrukenTvå av de svenska hästarna vid fälttävlan i Badminton gick igenom besiktningen, men den tredje, Hanna Bergs häst Quite Survivor, godkändes inte vid första visningen. Orsaken var ett dåligt jobb av en engelsk hovslagare, och Hanna Berg har nu strukit sig.

En av svenskhästarna struken före start i Badminton
Det blir ingen start i Badminton för en av de svenska ryttarna. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När veterinärbesiktningen var klar sent på onsdagseftermiddagen stod det ”Held” efter Hanna Bergs häst Quite Survivor.
− Det visade sig att den engelska hovslagaren inte gjort ett så bra jobb. Det fanns en spricka i hovväggen och när de försökte fixa det här på plats, fanns det för lite kvar av hovväggen för att det skulle lyckas, berättar Hannas mamma Anette Berg för Ridsport.

Hästen visade ingen hälta vid besiktningen, men tog inte för sig på samma sätt när den visades åt ena hållet.
− Veterinären sade att han mycket väl kan vara totalt ohalt i morgon, men vi tar inte risken att visa honom en gång till, utan beslutade stryka honom.

Det har bara gått en kort stund efter beslutet när Ridsport pratar med Anette Berg, och besvikelsen slår igenom när hon berättar.
− Vi vet att det kan hända alla att hamna i holding box, men den här hästen har aldrig stått där, och så händer det i Badminton. Det roliga är över innan det ens hunnit börja.
− Det finns inget mer att säga, och inget vi kunde göra åt detta. Hanna har varit så länge i England att hästarna har skotts av en engelsk hovslagare. Quite Survivor har aldrig varit halt förut, och så händer detta nu.
− Vi önskar självklart att det hade hänt någon annan gång. Inte i Badminton, säger Anette Berg.

Drygt 80 hästar visades upp för veterinärerna vid den första hästinspektionen, som ägde rum sent på onsdagseftermiddagen.
Louise Jähde Romeikes häst Wieloch’s Utah Sun gick igenom, liksom Malin Josefssons Golden Midnight. Louise rider sin dressyr torsdag kl 12.14 lokal tid (13.14 svensk tid) och Malins starttid är torsdag kl 15.12 (16.12).
Här kan du läsa mer om de svenska ryttarnas tankar inför starten i Badminton.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden