Sportnytt
8 juli 2018 21:00

Bara två ryttare kvar – en av SWART-finalisterna får en SWB-häst

SWARTEn lång säsong av omröstningar är snart till ända. Bara två ryttare återstår och nu är det upp till allmänheten att bestämma vem av dem som ska få en SWB-häst donerad av SWART.

Bara två ryttare kvar – en av SWART-finalisterna får en SWB-häst
Vem blir det som får en SWB-häst till sist..? (För att undvika spekulationer: Skuggan på bilden tillhör Tinne Vilhelmson Silfvén, som inte är nominerad) Foto: Roland Thunholm

Nu är det dags för final och en sista röstningsvecka som ska avgöra vem som får en SWB-häst donerad av Swedish Warmblood And Riders Trust, SWART. Röstningen pågår under veckan fram till lördag klockan 23.59. På söndag offentliggörs det vem som är årets donationsmottagare.

Rebecca vidare från semifinalen

Fram tills i går stod dressyrryttaren Martina Wikström och hoppryttaren Rebecca Taxén i en semifinal där en av dem skulle bli finalist. Det blev Rebecca Taxén som kammade hem flest röster.
– Det skilde bara 21 röster och det var många, många som röstade, säger SWART:s Malin Myrman.

Lina vidare från totalen

Ännu en finalist offentliggörs i dag – Rebecca Taxén ställs i finalen mot dressyrryttaren Lina Dolk. Hon blev finalist tack vare att hon har fått flest röster totalt under röstningssäsongen.

Ridsport ringde upp de ännu ovetandes finalisterna och ställde frågan vad det skulle betyda att få en SWB-häst donerad:

Rebecca Taxén:
– Det skulle betyda jätte-jättemycket. Jag har ingen häst att tävla nu, min tävlingshäst är skadad och det är lite ovisst hur det blir. Jag har en 1-åring och en 4-åring som ägs av ett företag. 4-åringen är lite sent tagen för att han har växt mycket.
Lina Dolk:
– Det skulle betyda otroligt mycket. Jag står just nu utan egen häst som jag själv äger, vilket gör framtiden lite oviss. Tränar och tävlar andras hästar just nu. Jag är grymt tacksam över att de låter mig få deras förtroende. Min egna unghäst togs bort på grund av skador för drygt en månad sedan.

Läs på om Rebecca
Läs på om Lina

Nu finns det alltså bara två kandidater kvar att rösta på och en av dem kommer vid midnatt på lördag att stå som vinnare. På SWART:s sida finns mer information om hur du röstar fram din favorit.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden