Sport
26 augusti 2017 20:20

”Bättre sport blir det inte”

Bästa svenska var femteplacerade Therese Nilshagen, läs vad hon och medaljörena från lördagens kürfinal tycker om sina ritter, konkurrensen och sporten.

”Bättre sport blir det inte”
Vilken prispall det är, den yngsta någonsin med Sönke Rothenberg, Isabell Werth och Cathrine Dufour. Mikael Persson/STELLA PICTURES

Det var en glad, trött och fortfarande lite förvånad Therese Nilshagen som stod utanför showoffice för att göra upp notan för sitt mästerskap.
– Det känns smått otroligt att ha satt personbästa men jag har satsat för att kunna göra bra ifrån mig och Dante för laget här. Vi har ett sådant härligt lag, alla hjälper varandra och det var så roligt att vi fick ta medalj.
– Jag kanske inte kunde nå hela vägen denna gången men jag känner att vi har fler växlar och kan nå ännu högre. Nu blir det minst två månaders tävlingspaus för Dante, sen får vi se vad vi gör. 
– Imorgon är det som vanligt, jag kommer hem, ska rida någon eller några hästar för sedan bär det av till Bundeschampionatet med en 5-åring, sa en trots allt ganska nöjd Therese Nilshagen. 
– Jag vet att jag kommer att reta mig på missarna men jag ska försöka vara lite nöjd också, säger hon och skrattar, ikväll blir det middag med vännerna.

Isabell Werth om sin insats på banan.
– Det har varit en helt fantastisk eftermiddag. Det är det här det handlar om, att rida och kämpa mot andra, mäta sin skicklighet. Vi visste båda två, jag och Weihe, att här finns inget utrymme för misstag. Det stod klart för oss från start.
– Weihe var från första steget på värminegen både lösgjord och alert, allt satt som gjutet, idag var det briljant. Vi hade verkligen inga misstag, jag är så glad för vad vi uppnått, att hon verkligen får visa vilken otrolig häst hon är.
– Efter den här veckan var det verkligt känslosamt när jag väl stod på podiet, jag var full av adrenalin när jag red in på banan. Det är mina känslor inför det vi gör och jag har nära till tårar, sån är jag.

Cathrine Dufour var närmast skakad över att ha satt personbästa och åter befinna sig på prispallen i så celebert sällskap. Vad hade hon egentligen för förväntningar innan EM-veckan?
– Jag förväntade mig definitivt aldrig medalj, jag siktade på topp fem, det tyckte jag kändes möjligt. Idag när jag red in så visste jag att jag var tvungen att ta ledningen för att kunna komma på pallen. Jag visste de två efter mig skulle rida för livet.
– Jag har tränat för att vi ska kunna ge ännu mer, för varje tävling blir Cassidy bättre. Det finns en hel del kvar att göra så jag jobbar mig båt.

Sönke Rothenberger var publikfavorit två dagar på raken. Var han besviken över att inte slå Isabell nu när det skiljde så lite?
– Jag ser det inte så. Jag har vunnit ett silver med en gyllene kantning, det är riktig sport när det är så här bra.
– Jag går in i programmet för att visa allt vi kan göra på träning. Idag fick jag tillbaka allt han är beredd att leverera, det var fantastiskt. Han är en karaktär, det är därför jag älskar honom, inte bara för att han är en gudabenådad begåvning, det underlättar såklart.


Publiken på Ullevi hyllade alla ryttare och läktarna var härligt fulla under kürfinalen.

FEI TV sammanfattar medalj-jakten

Klassreferat
Sammanfattning och slutställning
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden