Avelsnyheter
8 september 2018 07:30

Benetton Dream-sonen Belantis kastrerad

Nybliven valackBelantis är en av Isabell Werths blivande GP-hästar med bland annat en silver vid unghäst-VM på sitt CV. Nu har Benetton Dream-sonen kastrerats i sviterna efter en testikelomvridning.

Benetton Dream-sonen Belantis kastrerad
Isabell Werths tävlingspartner Belantis är kastrerad (arkivbild). Foto: Arnd Bronkhost

Skimmelhingsten Belantis (DSP f-09 e Benetton Dream-Expo’se, uppf Stiftung Bhlg) blev segerhingst i Neustadt/Dosse som 2-åring, gjorde sitt 30-dagarstest 2012 med 9,35 i dressyr och 7,95 i hoppning, samt har en fjärde- och en andraplats från unghäst-VM i bagaget.

Sedan 2016 har Belantis tävlats av Isabell Werth upp till PSG och Intermédiare I med sikte mot Grand Prix, och ekipaget har gjort starter i Aachen och Hagen. Nu meddelar Eurodressage att Benetton Dream-sonen har kastrerats i sviterna efter en testikelomvridning.

Hos SWB finns en avkomma registrerad efter Belantis. Det är Benefit (OLD f-15 e Belantis-Sir Tender, uppf Angelika Krause), som förra hösten ropades in för närmare sex miljoner kronor av Lövsta Stuteri förra hösten. Tidigare i år blev Benefit segerhingst vid 14-dagrastestet i Oldenburg, och hingsten har under året verkat vid Böckmann Pferde i Tyskland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden