Sportnytt
25 april 2018 17:09

Helgstrand och Bengtsson startar hoppstall tillsammans

Nytt stallTvå av ridsportens stora namn går samman i Bengtsson & Helgstrand GmbH, där Rolf-Göran Bengtsson kommer att vara ansvarig för träning och utveckling av hästarna.

Helgstrand och Bengtsson startar hoppstall tillsammans
Andreas Helgstrand och Rolf-Göran Bengtsson är nya partners. Foto: Kim C Lundin/Roland Thunholm

Den flerfaldiga mästerskapsmedaljören Rolf-Göran Bengtsson och OS-meriterade Andreas Helgstrand, mannen bakom Helgstrand Dressage som är ett av världens största försäljningsstall för topphästar inom dressyr, har startat ett nytt samarbete.

Nya Bengtsson & Helgstrand GmbH ska fokusera på elithopphästar och Rolf-Göran och hans fru Evi ska att driva det nya bolaget från sin nuvarande bas i Tyskland, skriver teamet i ett pressmeddelande.
”Vårt mål är att bygga ett hoppstall med samma tyngd på kvalitet, kundfokus och (så småningom) ’inventory depth’ som Helgstrand har skapat inom dressyrvärlden. I det avseendet är Helgstrand Dressage den perfekta partnern för oss”,  säger Rolf-Göran i pressmeddelandet.

Svensken kommer att vara ansvarig för träning och utveckling av hästarna i företaget.

”Vi är mycket glada över partnerskapet med Rolf-Göran och Evi, som vi har känt under många år”, säger Andreas Helgstrand i samma pressmeddelande och fortsätter:
”Genom att kombinera vår erfarenhet av att bygga ett framgångsrikt försäljningsstall och Rolf-Görans unika talang inom hoppning tror vi att detta är en fantastisk möjlighet att erbjuda något speciellt för kunder, ryttare och uppfödare”.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden