Fälttävlan
17 februari 15:25

BHA stänger av Mark Todd

TävlingsförbudHan la terrängsadeln på hyllan och gick i pension för snart tre år sedan - den senaste tiden har fälttävlanslegendaren Mark Todd istället ägnat sig åt att träna galopphästar. Efter den senaste tidens avslöjande, där Mark Todd slår en häst med en gren, dras nu hans tränarlicens in.

BHA stänger av Mark Todd
Mark Todd på OS i London 2012, då det blev ett lagbrons för Nya Zeeland. Foto: Roland Thunholm

British Horseracing Authority (BHA) meddelar nu i ett pressmeddelande att man har ansökt om en interimistisk avstängning på Mark Todds tränarlicens. Detta efter det filmklipp som nyligen publicerades i sociala medier, där Todd ses slå en häst upprepade gånger med en gren under en terrängträning.

Avstängningen, som gäller tills vidare, innebär att 65-årige Mark Todd inte kan tävla i Storbritannien eller internationellt under tiden som utredningen kring incidenten pågår.

Mark Todd har bett om ursäkt för sitt agerande och har enligt BHA lämnat sitt samtycke till den interimistiska avstängningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden