Sverige
6 februari 2020 12:28

Bilist körde på lös häst

RymlingPå onsdagskvällen sprang flera lösa hästar längs väg 101 i södra Skåne - en av hästarna tog sig upp på vägen och blev påkörd av en bil. Hästen ska sedan ha försvunnit från platsen.

Bilist körde på lös häst
En bilist har anmält till polisen att han kört på en lös häst. Arkivbild: Istock

Mannen som körde bilen ringde till polisen vid åttatiden på onsdagskvällen och uppgav att han sett flera lösa hästar, och att han även kört på en av hästarna, skriver Skånska Dagbladet. Olyckan inträffade på väg 101 vid Almarödstrakten i södra Skåne.

Mannen fick ett par mindre bucklor på fronten av bilen, trots att han enligt uppgift bromsat innan krocken. Den påkörda hästen försvann från platsen, vilket gjorde att mannen kontaktade flera av gårdarna i närheten – men han kunde trots det inte hitta någon ägare till hästarna. Det är ännu oklart hur det gick med den påkörda hästen, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden