Prylspaning
27 augusti 08:52
Ridsportplus

Bilspray håller ridbyxor vita

Ridsport testarKnepen för att hålla vita ridbyxor rena är många. Ett tips är att använda en spray som egentligen är till för att rengöra bilstolar.

Bilspray håller ridbyxor vita
Johanna Lassnack håller byxorna skinande vita.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Johanna Lassnack är inspiratör och hoppryttare, och driver företaget Ryttarinspiration. Hon la ut en film där hon använder en bilspray för att få bort fläckar på ridbyxorna – och reaktionerna blev många.
– Någon skrev att det kunde vara dåligt för tyget, en annan att det var farligt för huden. Om det är så kan jag inte uttala mig om. Jag testade bara av en ren slump och nyfikenhet, och det fungerade. Jag har inte själv känt av några reaktioner på huden.
– I vanliga fall kan jag rekommendera grejor jag skriver om men i det här fallet kan jag bara säga att jag använder sprayen och har inte haft några problem, jag kan inte ta något ansvar utan vet bara att det fungerar för mig.

Orsaken till att sprayen ens kom upp på Johannas radar var att hennes hästskötare jobbade med bilar och hade med sig produkten.
– Jag har aldrig städat min bil så jag kan inget om det, men på en tävling hade jag fått en fläck och jag frågade om man kunde använda sprayen. Hon visste inte, men jag sprayade på en fläck och tog en fibertrasa och såg att det gick bort.

Istock-1479032805
Säte + byxor = sant? Foto: iStockphoto

Kan användas mellan klasserna

Johanna vill vara tydlig med att det inte är i stället för att tvätta byxorna, och att det inte funkar på till exempel oljefläckar från sadeln.
– Men om man spillt lite funkar det att använda mellan klasserna. Kanske kan det fungera med vanlig möbeltvätt, det har jag inte provat.

Hiss eller diss?

Tummenupp
Hiss!

Redaktionens omdöme Hiss! Det fungerar bra för att få bort fläckar. Men jag kan inte garantera att det är ofarligt.

Fakta

Auto Glym Interior Shampoo

  • Vad? Auto Glym Interior Shampoo, till för att städa bilens interiör, i sprayform.
  • Varför? Få bort fläckar på ridbyxor.
  • Pris? Cirka 119 kr för 500 ml.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 13/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden