Blogg
6 augusti 2012 21:50

Gammal är äldst

Det blev inte Sveriges dag idag, inte alls faktiskt. Det som såg så bra ut igår blev något helt annat. Men det som fastnade på näthinnan efter dagen är Nick Skelton och hans Big Star.

Skelton, 54 bast, har gjort sex OS utan en enda guldmedalj. Då är det på tiden att man får ta ett, och det var på tiden att britterna fick ett guld på hemmaplan. Missförstå mig rätt, jag hade helst sett svenskarna längst upp på podiet, sjungit med i svenska nationalsången och torkat en glädjetår. Men nu blev det inte så.

Istället fick vi se en 54-åring, som är riktigt skröpplig i kroppen efter att ha brutit både det ena och det andra, skutta upp som en tonåring på guldpodiet och sträcka armarna i skyn, först av alla. En värdinna fick ta Skelton i armen och visa ner honom igen. Vänta på sin tur, liksom.
Det är inte omöjligt att Skelton tar ett guld till innan OS är slut – hans Big Star är helt otrolig.

Det är inte så ofta vi ser hästar utanför tävlingsbanan i Greenwich Park. Men när vi passerat säkerhetskontrollen in till området idag – tänk flygplatskontroll, där alla väskor röntgas och man går igenom en detektor, allt under insyn av militärer – dök det upp några fyrbenta stjärnor.

Det finns mängder av framridningsbanor, bara nere vid stora arenan ligger det tre stycken. Väl skyddade.

Så här såg det ut i förra veckan…

…och det här var dagens övningar på framhoppningen.

Dagens bana var rejält uppskruvad från gårdagen. Knepiga linjer, till varenda hinder var du tvungen att fatta ett beslut om exakt hur du skulle rida – inget för den late alltså.

Titta noga på bilden nedan. Det är ett hinder som Casall precis har hoppat. Det är nedrivet. Hur ofta händer det? Idag hände det två gånger. När jag frågade Rolf om han var förvånad över att Casall rev två hinder så var svaret ”Nej”. Nähä, hann jag tänka, innan jag såklart fick en förklaring (som du kan läsa här).
Men om vi säger så här – jag blir förvånad om Casall river två hinder på onsdag. Det blir nog Rolf också.

Någon som inte rev idag var Peter Charles, i alla fall inte när det var dags för omhoppning. Här hoppar han sista hindret och hundradelen senare så exploderar läktarna i ett enda brittiskt guldvrål.

Det var några fotografer som väntade på att guldlagen skulle äntra arenan.

Hejhej publiken, we love you!

Och publiken hyllade sina guldhjältar.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar