Blogg
5 augusti 2012 18:13

Det går bra nu

I alla fall för svensk del - Lisen bet ihop och kom igen, Henrik och Rolf levererade i oförskämt fin stil. Dagen avslutades dock med en stormig presskonferens.

Precis som Sylve Söderstand kommenterade efter sina fyra ryttare, så såg det mer ut som om Henrik och Rolf – eller ja, deras hästar – skuttade runt en 1,30-klass. Hästarna lekte runt löjligt enkelt för att vara en OS-bana.


Läktarna var fullsatta idag, många ville se hoppryttarna.


Vid ena kortsidan ligger drottningens hus,eller ja, hon bor väl knappast här. Men ett litet kryp-in har hon i alla fall.


Med bra utsikt över OS-arenan.

Även om det var Henrik och Rolf som var felfria stjärnor idag, så var det nog ändå Lisen som imponerade mest. Hon måste haft för jä*la ont, rent ut sagt, hon bestämde sig inte för att verkligen rida förrän hon red över startlinjen.

Men sen fortsatte hon och när hon satte fart på Matrix, som var som en annan häst idag, så gick det strålande.


Hästen hoppar hus, det finns oändlig kapacitet när det gäller storleken på hinder han ska ta sig över.

Det var rätt öde i gångarna runt arenan under dagens hoppning. Och det var en händelserik klass, med många favoritfall.

Inför Rolfs avslutande runda såg det oroväckande mörkt ut – det har inte gått en dag sedan vi kom hit utan regn.

Men regn hade nog inte bekymrat varken Rolf eller Casall.

Dagens avslutades på mindre roligt sätt, det kallades till presskonferens efter att en kanadensisk häst diskats. Hästen Victor hade ett sår på frambenet, precis ovanför hoven, och stoppades för fortsatt tävlande i OS.

Tiffany Foster, Victors ryttare, var sprudlande glad på den inledande presskonferensen i torsdags, men idag var det raka motsatsen. Tårarna sprutade på den unga kanadensiskan och det var inte helt lätt att koncentrera sig på Hayas uttalanden.

Haya försökte trösta Foster efteråt.

Men Eric Lamaze hade inte mycket till övers för FEI:s beslut, han var rasande över diskningen och kallade det justitiemord. Och det talade han om för alla som ville lyssna.

Over and out, nu laddar vi för rafflande lagfinal i morgon!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar