Sverige
23 augusti 2022 06:25

Bönder ställer upp för utsatt ridklubb

SkadegörelseI början av augusti gav sig någon på Götene Ryttarklubbs hösilagebalar och skar sönder dem, samt tryckte in spikar i balarna - en skadegörelse som är polisanmäld och som drabbade klubben hårt ekonomiskt. Nu har de dock fått hjälp från de lokala bönderna.

Bönder ställer upp för utsatt ridklubb
Klubben fick ett 40-tal höbalar uppskurna. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var Götene Ryttarklubbs ridskolechef Jenny Nylund som upptäckte de sönderskurna hösilagebalarna för ett par veckor sedan. I flera av balarna fanns dessutom spikar intryckta, skriver Skaraborgs Läns Tidning.

– Antagligen i syfte att skada hästarna och i förlängningen klubben. Foder är en stor del av våra omkostnader och detta slår extremt hårt på en redan ansträngd ekonomi, säger Jenny Nylund till tidningen.

Händelsen är anmäld både till polis och försäkringsbolag, men det är ännu oklart om klubben får ut någon ersättning. Och vem som kan stå bakom skadegörelsen vet de inte.

Fått låna kameror

De lokala bönderna i Götene har ställt upp för klubben, bland annat genom att hjälpa till med omplastning av balarna som man nu hoppas ska gå att använda trots förstörelsen.
– Deras hjälp har betytt så mycket för oss. Att de tog sig tid och balade om allt foder är oumbärligt för oss, säger Jenny Nylund.

En annan bonde har lånat ut kamerautrustning till ridskolan, så att de nu även kan bevaka parkeringen – sedan tidigare har man bara haft kameraövervakning i stallet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden