Sportnytt
4 januari 2020 12:31

Botkyrka ställer in tävling på grund av sjuk häst

InställtHelgens dressyrtävlingar hos Botkyrka Ridsällskap har ställts in. Orsaken är att en häst på anläggningen är sjuk och anläggningen har stängts för besökande hästar.

Botkyrka ställer in tävling på grund av sjuk häst
Det blir ingen dressyrtävling i Botkyrka i helgen. Foto:iStock

Anläggningen hos Botkyrka Ridsällskap stängdes av veterinär den 1 januari på grund av en sjuk häst. Hästen är isolerad och provtagen, men några svar har ännu inte kommit.

Som en följd av den sjuka hästen ställer klubben in sina traditionella dressyrtävlingar 5-6 januari.
− Det är tråkigt förstås, men det är vad vi måste göra när vi har en smitta på anläggningen, säger verksamhetschef Linda Holmqvist.

Alla anmälda ryttare får sina startavgifter tillbaka, men eftersom tävlingen ligger i skarven mellan det nya och det gamla betalningssystemet vid tävlingsanmälan blir detta extra krångligt.
− Det blir lite mer jobb med återbetalningen, eftersom tävlingen tog betalt på det gamla sättet via TDB, och inte kan skicka tillbaka på det nya sättet, säger tävlingsledare Lena Niklasson.

I stället får alla anmälda skicka sina kontonummer till arrangören.

Inga hästar får besöka eller lämna anläggningen hos Botkyrka Ridsällskap, men lektionsverksamheten på ridskolan påverkas inte utan fortgår som vanligt.
Läs mer på Botkyrka Ridsällskaps hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden