Körning
12 december 2017 06:30

Boyd Exell i stor ledning efter fyra WC-omgångar

MästareI Genève gick fjärde omgången av säsongens världscup i körning. Tredje segern på raken blev det för Boyd Exell, som ligger i en betryggande ledning i körningens världscupliga.

Boyd Exell i stor ledning efter fyra WC-omgångar
Regerande världsmästaren och världscupmästaren Boyd Exell leder säsongens världscupliga stort efter fyra omgångar. Foto: Mikael Persson

Första omgången av säsongens världscup i körning gick i Stuttgart i mitten av november. Boyd Exell tog där den första av säsongens segrar. Två veckor senare var det dags för andra omgången som gick i Friends Arena, och där blev det på nytt seger för Exell.

Samtidigt som Friends pågick kördes tredje omgången av körningens världscup i Ungern. Där fanns ingen Boyd Exell i startfältet och segern gick till Koos de Ronde, Nederländerna.

Vid helgens tävlingar stod åter Boyd Exell på startlinjen med sitt fyrspann, och australiensaren tog med god marginal hem både kvalklass och världscupklassen.

Efter fyra omgångar ligger Boyd Exell i ledning på 30 poäng. Närmast honom i tabellen ligger Ijsbrand Chardon, Georg von Stein och Edouard Simonet som alla tre har kört ihop 12 poäng. Femte omgången av körningens världscup körs till helgen i London. Boyd Exell har fått ett wild card och kommer att ge Koos de Ronde, Ijsbrand Chardon, Chester Weber, Glenn Geerts, Benjamin Ailluad och Daniel Naprous en riktig fight. Även om han som wild card inte får tillgodoräkna sig eventuella poäng från London kommer ingen att kunna ta ledningen från Exell efter London.

I Mechelen kommer dock Exell inte till start, däremot kör han igen vid sjunde och sista omgången i Leipzig innan finalen i Bordeaux i januari.

I Boyd Exells suveräna fyrspann ingår bland annat SWB-stoet Demi (f-98 e D-Day-Napoleon, uppf Bollerups Lantbruksinstitut).

Resultat Genève
Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden