Körning
13 maj 2018 20:39

Bra start för nymixade svenska fyrspann

WindsorAxel Olin nummer 13 och Fredrik Persson nummer 15 i mål. Tävlingarna i Windsor i England i helgen var närmast en debut för två nymixade svenska spann och visst var det en bra start.

Bra start för nymixade svenska fyrspann
Fredrik Persson i full aktion i vattenhindret i drottningens park i Windsor. Foto: Sara Holmgren

Axel Olin inledde med en niondeplats i dressyr på 53,45. Fredrik Persson hade 55,76, inte dumt alls men i den tuffa konkurrensen i Windsor gav det inte mer än en sextonde plats bland de 30 kuskar starka startfältet.

Bägge svenskarna gjorde godkända maratonkörningar. Det var ganska tuffa förhållanden med rejält regn över banan. Axels spann gick så bra att de gick in som nionde ekipage i mål och Fredrik var tolva.

I avslutningen, precisionskörningen, gick inte bollarna svenskarnas väg riktigt och därför blev det totalplaceringar i mitten av fältet.

180513_brastartfornymixadesvenskafyrspann_windsor
Segervane Boyd Exell vann int helt oväntat vid Royal Windsor Horse Show. Foto: Royal Windsor Horse Show

Vem som vann? Ja Boyd Exell startade och efter en seger i dressyren på fantastiska 31,59 plus en seger i maraton så spelade en boll ner och ett tidsfel i precisionen ingen roll alls.

Trots att banan, signerad Johan Jacobs från Holland, var tuff och knixig enligt kuskarna. Exell  vann på 149,31, tvåan, Belgiens Edoard Simonet, som för övrigt har Exell som mentor, hade 167,92. Tre och fyra var två gånger Chardon, med sonen Bram i täten.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden