Körning
31 mars 2017 01:17

Bra svensk start i Holland

Tre svenska kuskar bland de elva bästa. De började bra när de internationella körtävlingarna i holländska Exloo idag drog igång med ponnyklasserna.

Bra svensk start i Holland
Linnea Kristiansen med Plassens Lucky Luke, här vid en annan tävling, la sig på tredje plats efter dressyren.

Svenska körstjärnan Linnea Kristiansen med Plassens Lucky Luke har övervintrat bra. En dressyrpoäng på 49,43 satt fint och Linnea var länge i ledningen. Till slut blev det dock en tredjeplats, superläge inför maraton för marginalerna är försvinnande små.

Karin Söderqvist startar två ekipage, först ut med ponnyn Why Me och en sjätteplats på 51,65, Anna Racking med Landslyst´s Monette blev nummer 11 med poängen 61,96.

Johanna Nilssons tävlingsnerver slog till under dressyrprogrammet och det blev några missar som drog ner poängen. Johanna och new forestvalacken Calle ligger på tjugonde plats i det 28 ekipage starka startfältet men kan lätt avancera, det är två delgrenar kvar. Tyvärr är det ett svenskt ekipage på sista plats. Det var inte Marcus Clasens bästa dag idag. Med Brio, också new forest, blev det 71,03.

Ponnyparen har också varit igång, svenska kuskar här är Ewa Nowén och Maria Johansson, båda kör russpar. Placeringarna blev 19 för Ewa och 21 för Maria. Även i den här klassen var det 28 startande totalt.

Spännande läge inför fortsatta tävlingar och frågan är främst hur Linnea, Karin och Anna går vidare. Motståndet är riktigt tufft.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden