Hoppning
6 september 2020 17:47

Breedersvinnaren toppade i första Lövstakvalet

LFC JumpingDet blev Arnold Assarsson och dubble Breedersvinnaren Baloé Hp 1342 som tog hem första Lövstakvalet för unga hästar i Norrköping på söndagen. Hingsten klarade den tekniska banan galant i den hårda konkurrensen där fem åtråvärda finalplatser i Scandinavium stod på spel.

Breedersvinnaren toppade i första Lövstakvalet
Blicken är allt. Foto: Roland Thunholm

Baloé Hp 1342 (SWB hingst f-14 e Balou du Rouet-Clearway, uppf/äg Malin Carlsson, Hipparion HB) har varit favorit två år i rad på Breeders med världsmästaren Jeroen Dubbeldam som testryttare. Och magkänslan var nog rätt med tanke på att den välhoppande hingsten under söndagen tog hem första kvalet i av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar med Arnold Assarsson i sadeln.

– Han är ju ett fenomen, han hoppar så brutalt bra och letar hinder inne på banan. Jag är jättenöjd med honom idag, det här var ett stort mål det här året. Så kul att få visa upp hans kapacitet, han har varit populär och betäckt mycket i år. Planen är att rida Breeders nu om några veckor men vi ska försöka att inte tävla för mycket, säger Arnold Assarsson i ett pressmeddelande.

Sara Brink hade byggt en utmanande bana på Norrköping Horse Show och i den rafflande finalomgången var det endast sex av 29 startande ekipage som tog sig till den avgörande tidshoppningen. Bäst och snabbast var alltså Arnold Assarsson och Baloé Hp 1342 med tiden 47,67 sekunder. Tvåa var Emelie Grönberg med Jamaica VHL (sto f-14 e Arezzo VDL-Cardento, uppf Gebr. van Helmond, äg Stall Grönberg HB) som bara var några tiondelar efter.

Emelie Grönberg Jamaica Vhl 1-remote 1 200904 Rt
Emelie Grönberg och Jamaica VHL var bara något galoppsprång från segern. Foto: Roland Thunholm

Övriga tre som kvalade in till finalen under Gothenburg Horse Show 2021 var Kajsa Björe med Kereen Cobra (val f-14 e Vancouver-Warrenstwn, uppf Ronan Tynan, äg MÄLAB), Emma Emanuelsson med Diastar PS (val f-14 e Diarado’s Boy-Quick Star, uppf Gestüt Lewitz, äg Bo och Emma Emanuelsson) och Julie Carlberg med CC Stud’s Jetset (SWB hingst f-14 e Monte Bellini-Montreal, uppf/äg D. Carlberg & Son Intressenter AB).

Detta var det första kvaltillfället av två för de sexåriga hästar som deltar i Lövsta Future Challenge Jumping den här säsongen. Kvaltävlingen inleddes med ett kval i 1,25 och ett i 1,30. Av de 45 som kom till start i början av helgen kom till slut 29 toppekipage till söndagens finalomgång som reds i 1,30 med bedömningen A:1a.

Nästa kvaltillfälle för 6-åringarna blir under Breeders Trophy på Flyinge i början av oktober. Där får ytterligare fem hästar en Scandinaviumbiljett var och dessutom får vinnaren av SWB Stallion Trophy en plats i finalen under Gothenburg Horse Show 2021. Då får de svenska hästarna även möta tio internationella unghästar.

Resultatlistan Lövsta Future Challenge Jumping FINAL.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden