Fälttävlan
23 juni 2022 15:51

Brittisk profil ska döma svenska unghästar

Breeders TrophyDe 4- och 5-åriga SWB-hästarna kommer att få ett par riktigt rutinerade ögon på sig under årets Breeders Trophy i fälttävlan, då mästerskapsdomaren Angela Tucker förstärker domarteamet.

Brittisk profil ska döma svenska unghästar
Jenny Glebenius och Canela tog hem Breeders Trophy för 4-åringar förra året. Foto: Roland Thunholm

Breeders Trophy rids hos Gärds Ryttarförening utanför Kristianstad den 14-16 oktober, och nu släpper SWB nyheten om domarförstärkningen.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera ett sådant internationellt erkänt namn som Angela Tucker, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen i ett pressmeddelande.

– SWB vill erbjuda sina uppfödare inspiration och kunskap för att fortsatt föda upp högklassiga fälttävlanshästar och Angela tar med sig det internationella sportperspektivet när hon gästspelar i Sverige, menar SWB:s vd Helén Uddefors.

Mästerskapsdomare

Angela Tucker har tävlat på högsta nivå under många år, och även visat unghästar vid de brittiska unghästchampionaten och på unghäst-VM. Som domare har hon dömt femstjärniga tävlingar, EM, VM och OS.

– Jag känner mig lite nervös, men ser fram emot att komma, det är första gången för mig i Sverige! Det ska bli så roligt att se alla unga hästar och hur de presenteras. Innan Breeders Trophy i Sverige kommer jag att döma unghästfinalerna i Burghley, så det blir en intressant jämförelse, säger Angela Tucker i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden