Hoppning, Ponny
29 juni 2018 21:03

Brons, silver, guld – medaljregn över svenska hopplagen på NM

NM-guldDe svenska unga hopplagen på häst hoppade hem en fin samling medaljer åt Sverige i dag. Young rider-laget avrundade med ädlaste valören.

Brons, silver, guld – medaljregn över svenska hopplagen på NM
Det svenska YR-laget stod högst upp på pallen. Foto: Istock/Ulrika Bidegård

I går var det ponnyryttarna som hoppade nationshoppning på NM, bland annat med ett guld för D-ponnylaget som resultat. Även i dag avgjordes tre laghoppningar på NM i Drammen och nu var det unga ryttare på häst som gällde.

För young rider-laget blev det en riktig fullträff: Svenkt lagguld. För den profsiga insatsen stod Hugo Whilmark/Chamie Rtg, Andrea Falk/Akonit S, Wilma Marklund/Clara 86 och Emelie Hugoson-Feldt/Turmalin 1202.

– Helt underbart. Fantastiskt bra, säger vikarierande landslagsledare Helena Holm.
– Andra omgången var helt klockren och de red verkligen jättebra. Att kunna hålla ihop det så och hantera pressen är starkt, säger Helena och berättar att det nu förstås är rejält glad guldstämning i lägret.

YR-laget drog på sig fyra fel i första omgången och låg tvåa efter Norge när de gick ut i omgång två. Laget hanterade pressen på bästa sätt och fick till en felfri andra omgång – NM-guldet var säkrat. Norge tog silver, Finland brons och Danmark kom fyra.

Juniorerna hämtade upp

180629juniorbronsnm
Det svenska juniorlaget fick ta steget upp på pallen som bronsmedaljörer. Foto: Ulrika Bidegård

Juniorlaget hade en tuff start, men hämtade upp på bästa sätt och tog hem bronset. Norge vann, Danmark tog silver och Finland kom fyra. I det svenska bronslaget red Joel Torstensson/Felix, Linnéa Larsdotter/Conoc, Annie Unghanse/Camomill och Stina Efraimsson/Dana.

– Första rundan var det en del nerver och stolpe ut, men de tog sig samman. Juniorerna gjorde en fantastisk upphämtning, säger Helena Holm om den andra omgången där Sverige kunde notera tre rundor med felfritt på hinder.

Silver till children

180629chsilvernm
Children-kvartetten hoppade hem ett NM-silver. Foto: Helena Holm

Children-laget med ryttare mellan 12 och 14 år var först ut under dagen. Ebba Kewenter/Firefly, Ebba Danilesson/Validento, Alice Borglund/Caspian och Alma Carlen/Corsica Q hoppade hem ett silver för Sverige – inte minst tack vare fyra raka nollor i andra omgången.

Laget slutade på totalt fyra fel medan Danmark vann på felfritt protokoll. Finland tog brons och Norge kom fyra.
– De fyra svenska ryttarna var väldigt stabila. De var duktiga och mycket jämna i dag, säger en strålande nöjd landslagsledare Ulrika Bidegård om children-laget.

Lagmatcherna är över, men NM är långt ifrån klart. Individuella finaler väntar de närmsta dagarna. Hoppryttarna tar med sig sina resultat in på slutspurten, till skillnad från dressyrryttarna som under helgen börjar från scratch när de individuella medaljerna ska fördelas.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden