Hoppning, Ponny
25 mars 2018 18:33

Fyra svenska GP-segrar vid Baltic Cup

FlyingeÅrets andra Baltic Cup är till ända. De svenska ungdomsryttarna har skördat många fina placeringar på Flyinge - inte minst gick fyra GP-segrar till Sverige.

Fyra svenska GP-segrar vid Baltic Cup
Cornelia Wallenborg och Ingemar Hammarström ordnade två av GP-segrarna till Sverige under Baltic Cup. Foto: Privat/Roland Thunholm

Flyinge Hästsportklubb har under veckan arrangerat internationell hoppning för ponny-, children- och juniorryttare, och detta var årets andra omgång av den mycket populära ungdomsserien Baltic Cup.

Ridsport har redan rapporterat om de främsta resultaten från meetingets första dagar – dessa hittar du här.

Children:

Under lördagen reds de sista childrenklasserna. Svensk seger blev det över 1,05-hinder i form av Alva Dahlin på Weatherwax. Även den avslutande Grand Prix-hoppningen för childrenryttare fick blå/gult i topp – segern gick till Filippa Lagergren på Agat och Beata Hermelin kom trea med Titanic VDL.

Juniorer:

Även juniorerna red sina sista klasser under lördagen. Här visade regerande children-mästarna Lucas Arvidsson och Aquador att de klarat steget upp på junior-nivå bra då det blev seger för ekipaget i 1,20. I juniorernas GP-klass över 1,40-hinder segrade Linnéa Larsdotter på Conoc. Emma Haag på Feona kom trea i juniorernas GP-klass.

Kategori III:

I den minsta kategorin dominerar de danska ryttarna. Svensk seger blev det dock över 0,95-hinder genom Linn Arvidsson på Sting’s Yaris under lördagen. Linn och Yaris ingick även i laget som vann kategori III. Övriga lagmedlemmar i det vinnande laget var Alicia Jönberg/Amelia, Emma Pettersson/Hot’n Tot och Lisen Sandström/Corban Lily.

Den avslutande GP-klassen över 1,00-hinder i kategori III vanns av danska Olivia Dresler på Sprinters Magic. Bästa svenska ekipage blev Emma Pettersson på Hot’n Tot som kom trea.

Kategori II:

Det blev inga svenska segrar i kategori II under lördagen, och det blev danskt i topp bland lagen. Men i söndagens avslutande GP-klass över 1,20-hinder fick Sverige in en fullträff: Alla tre topplaceringar togs av blå/gula ryttare som alla tre var ensamma i klassen om att dubbelnolla. Etta blev Cornelia Wallenborg på Lodestar Van’t Rechthof, tvåa placerade sig Signe Svensson på Törnrosa och trea kom Izabelle Stolth på Steel Flight.
– Detta var Cornelias fjärde Baltic-start. Hon har varit med i alla omhoppningar och fått placering, berättar Cornelias pappa Tommy Olsson för Ridsport.

Kategori I:

I ponnyernas högsta kategori fanns de klart största startfälten. Ingemar Hammarström och Ocean des AS tog hem 1,25-segern under lördagen. Lagtävlingen vanns av Norge. 1,10-klassen under söndagen vanns av Josefine Samuelsson på Crafty Colours, och i den avslutande GP-klassen över 1,30-hinder tog Ingemar Hammarström och Ocean des AS som enda felfria ekipage ytterligare en seger. Trea i GP-klassen blev Jennifer Bratt på Donnacha Ban.

Här kan du se Ingemar och Olles segerritt i GP-klassen:

Resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden