Ponny
20 januari 2018 19:44

Svenska ponnylagen regerade på Baltic Cup

FullträffarDe blågula ponnylagen drämde till med en säsongsstart i bästa segerstil och var ostoppbara i Baltic Cup på sin svenska hemmaplan.

Svenska ponnylagen regerade på Baltic Cup
Det var svenskt flera gånger om i Baltic Cup i dag. Izabelle Stolth och Steel Flight vann med det svenska laget och kom tvåa indivduellt. Arkivbilder: Roland Thunholm/Istock

Den första av årets Baltic Cup-tävlingar pågår som bäst hos Helsingborgs FRK. I dag var det dags för ponnyernas lagtävling och då blev det svenskt i topp om och om igen.
– Det här var jätteroligt. En väldigt bra start på säsongen och det känns lovande inför kommande tävlingar, säger landslagsledare Ulrika Bidegård.
Hon befinner sig på annat ledaruppdrag på Strömsholm, men har god hjälp med lagen i Helsingborg av bland andra Tommy Olsson.
– Alla ponnyryttarna har varit grymma i dag. Härlig laganda där Sverige visade upp sig från sin bästa sida, säger Tommy.

180120katb
Sveriges minsta vinnarlag. Foto: Tommy Olsson

Bland de minsta ponnyerna hoppade fyra svenska lag och två danska.  Bäst gick det för Sveriges lag 3 och 2, som kom etta respektive tvåa. I vinnarlaget ingick Emma Pettersson/Hot’n Tot, Agnes Berglund/Imagine The Brock, Betty Nilsson/Imagine Im a Fighter och Clara Hermelin/Tullibards Highly Unlikely. Individuell segrare i klassen som gick över 0,95-hinder blev Linn Arvidsson/Stings Yaris.

180120katc
Ännu ett svenskt lag med rosetter och segertäcken. Foto: Tommy Olsson

Sju lag från tre nationer ställde upp i matchen för kategori II. Izabelle Stolth/Steel Flight, Ida Selin/Fredbos Mesterix, Lilly Johansson/Small Titan och Tilde Nyström/Jaribas Magic Twister såg till att Sveriges lag 2 säkrade segern före Danmark. Bästa svenska ryttare individuellt i 1,15-klassen var Izabelle Stolth/Steel Flight på andra plats.

180120katd
Till sist, ett svenskt lag i täten igen! Foto: Tommy Olsson

Bland de största ponnyerna hoppade fem lag och de två svenska deltagande lagen blev etta och tvåa. I segerlaget hoppade Fanny Kullmyr/Vox Pop de L Aulne, Mathilda Bohlin/Miclas Artistrocat, Elina Lennartsson/Hilltop Pearl och Jennifer Bratt/Donnacha Ban. Den individuella vinnaren i 1,25-klassen blev Mathilda Bohlin/Why Not Equus.

I lilla rundan på höjderna 0,85, 1,05 respektive 1,15 blev det svenskt i topp i samtliga kategorier genom Linnea Åberg-Cronin/Are You Nearly There Yet, Alice Borglund/Tyrebecca Fabian respektive Lisa Nyhus/Dunally Black Jack.

Resultat

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden