Hoppning, Ponny
20 januari 2018 08:41

De tog första svenska vinsterna i Baltic Cup-premiären

ÅrspremiärÅrets första Baltic Cup är igång och redan har det blivit svenska vinster.

De tog första svenska vinsterna i Baltic Cup-premiären
SM-silvermedaljörerna Philip Svitzer och Zabrino inledde Baltic Cup med seger. Arkivbild: Roland Thunholm

Under året väntar fyra Baltic Cup-omgångar plus finalen i början av december. Årspremiären äger rum i Helsingborg under veckan och några svenska unga ryttare har hållit sig extra väl framme.

Under den första dagen blev det två svenska segrar: Ellen Isaksson/Symphonie vann childrens 1,15 och Rasmus Nilsson/Cit Cat vann juniorernas 1,20.
När ponnyerna tog vid blev det dubbelt svenskt i klassen som ingår i stora rundan: Philip Svitzer/Zabrino vann 1,20 för D-ponny och Mathilda Bohlin/Top Silvio Hästak vann motsvarande 1,10 för C-ponny.

I C-ponnyernas 1,00 segrade Alice Borglund/Tyrbecca Fabian medan Linnea Åberg Cronin/Are You Nearly There Yet vann 0,85 för de minsta ponnyerna. I childrens 1,10 vann Filippa Lagergren Happy Feet.

I de två lagtävlingarna som har avgjort hittills har Danmark toppat med vinst för både juniorer och children. Baltic Cup rullar vidare under lördag och söndag. I dag väntar bland annat GP:n för juniorer och children. Ponnyryttarna hoppar sin lagtävling i dag och toppar med GP i morgon.

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden