Avel
2 februari 2020 19:10

Bruksprovsvinnare såld till Afrika

ExportEn av de mest framgångsrika hopphästarna i Sverige i sin årgång har exporterats till Marocko i västra Afrika.

Bruksprovsvinnare såld till Afrika
Victoria Almgren och Ike i Scandinavium. Foto: Roland Thunholm

Det är 7-åringen Ike 1348 (hingst f 2013 e Zavall VDL u Eldina II-S e Carthino Z, uppf G.P.J. Vossen, äg Lena Zeiloth & Victoria Almgren) som är såld till det marockanska ridsportförbundet.

Detta berättas i ett pressmeddelande från säljarna.

Ike har varit en av de dominerade hästarna i sin årgång. Som 4-åring blev han bruksprovsvinnare och samma år vann han såväl Breeders som årgångsklassen i Elmia.

Gått unghäst-VM

Som 5-åring var han bland annat tvåa i Breeders efter fint omdöme av testryttaren Jeroen Dubbeldam och han har representerat Sverige på unghäst-VM både som 5- och 6-åring.

Han har tränats och tävlats av Vcktoria Almgren, men nu bli det VM-meriterade ryttaren Leina Benkhabra som tar över tyglarna med sikte på kommande mästerskap.

”Tack för allt härliga Ike. Vi har haft så många magic moments tillsammans. Stort lycka till i sporten med den din nya ryttarinna,” skriver Victoria Almgren på sociala medier.

Ike Amorinas Booomerang Ny
Amorinas Boomerang e Ike.

Ike köptes in från Egbert Schep av Lena Zeiloth, Eklunda Stuteri tillsammans med Victoria Almgren i samband med KWPN:s förbesiktning som 2,5 åring. Hingsten har totalt haft ungefär 300 ston och är bland annat far till 2019 års högst bedömda hoppföl Amorinas Booomerang.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden