Världen
29 mars 2022 10:10

Bud på språngavgifter gav över en miljon till krigets offer

InsamlingKnappt 1,2 miljoner kronor har samlats in till förmån för både människor och djur som flyr från kriget i Ukraina. Detta via en välgörenhetsauktion arrangerad av auktionssajten Horse24.

Bud på språngavgifter gav över en miljon till krigets offer
Buden kom från hela Europa. Foto: Brian A Jackson/Istock

Budgivare från hela Europa lade i helgen bud via en onlineauktion där intäkterna delades på hälften och donerades till två hjälporganisationer, som arbetar med att hjälpa både människor och djur som flyr från kriget i Ukraina. Den ena är Läkare utan gränser som tar hand om sjuka och skadade via en mobil sjukvårdsenhet vid den ukrainska gränsen – och den andra är en hjälporganisation som ger stöd till evakuering av hästar.

”Föremålen” på auktionen var sammanlagt 112 värdebevis på språngavgifter från stora stuterinamn så som bland andra Schockemöhle och Helgstrand och Zangersheide. Stuteri Ligges, som nyligen fick hem topphingstarna Cornet Obolensky och Comme il Faut som evakuerats från Ukraina, bidrog också med värdebevis. Topphingstar i alla discipliner fanns med och buden haglade.

”Fantastiskt resultat”

Totalt lades 1 290 bud av budgivare i sju olika länder. Det genomsnittliga budet låg på 1 017 euro, cirka 10 500 kronor, och totalt drog auktionen in hela 114 000 euro, cirka 1 181 000 kronor. Dessutom adderade auktionssajten Horse24 ytterligare 10 000 euro ur egen ficka.

– Vi är otroligt tacksamma för alla stuterier, hingstägare och budgivare som har ställt sig bakom det här projektet och sett till att det blev ett sådant fantastiskt resultat, säger auktionssajtens ägare Simon Kohlenbrenner i ett pressmeddelande.

När SWB:s elitfölauktion i höstas flyttade till webben var det Horse24 som stod för plattformen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden