Dressyr
10 februari 2018 17:43

Caroline Carlstedt tvåa i internationella GP-debuten

UPPDATERAD Det blev svenskt på placering två till fyra i den trestjärniga GP-dressyren i polska Sopot. Bäst i både GP:n och Specialen gick det för Caroline Carlstedt och Chack CC som debuterade internationellt. "I GP:n hade jag en av de bästa känslorna jag har haft", säger den lyckliga debutanten.

Caroline Carlstedt tvåa i internationella GP-debuten
Chack CC och Caroline Carlstedt, här i Everlöv i somras, gjorde internationell debut med finfin placering. Foto: Kim C Lundin

Bland de tio ekipagen i Sopots trestjärniga Grand Prix red Caroline Carlstedt in Chack CC (HOLST, val, f  2006, e Cassini II-Leandro, uppf Frank Jessen) på andra plats med  68,413 procent. Det blev därmed en riktig smakstart för ekipaget i deras internationella debut.

Segrade gjorde hemmaryttaren Przemyslaw Kozanowski med Belcanto 34 på 69,652 procent, men på placering tre och fyra var det mer svenskt. Där landade Clara Espinosa/Gordon på 67,652 och Märit Olofsson Nääs/Strolchi på 67,609.

I Grand Prix Special toppade danska Lotta Skaerbaek och Skovens Rafael på 69,085 procent. Bästa svensk var än en gång Caroline Carlstedt, nu på tredje plats med 68,021 procent.

– Det känns helt underbart efter tävlingen och det har varit ett riktigt äventyr. Jag har haft med mig min tränare Louise Nathorst, vilket jag är väldigt tacksam för, och Chack har varit så väldigt duktig med resan, på tävlingsplatsen och allt annat. Han har trivts och jag är supernöjd, säger Caroline på färjan hem mot Sverige.
– I GP:n hade jag en av de bästa känslorna jag har haft och det är jag jätteglad för. I dag var han lite för på hugget och då är det skönt att vår lägstanivå har blivit högre, så att vi klarar oss bra igenom det ändå.

Vad hade du för förväntningar innan tävlingen?
– Inga alls egentligen, jag har ju inte tävlat internationellt förut. Vi har tränat hårt under vintern och haft en bra plan och upplägg med vår tränare. Chack har köpt det – han har blivit starkare och lägstanivån har blivit högre.

Vad väntar härnäst?
– Nu blir det lite semester för mig och för Chack, som har jobbat på under vintern. Därefter får jag se var vi startar upp, men det blir några nationella och eventuellt någon mer utlandstävling. Ett stort delmål för det första halvåret är SM. Vi var med förra året också, men var nya i Grand Prix då. I år vill jag lite mer på SM.

Chack Cc
Även i GPS blev Caroline och Chach, här på Strömsholm 2017, bästa blågula. Foto: Kim C Lundin

I young rider-klasserna i Sopot rider Elin Gustafsson för Sverige med Sportlife (KWPN, f 99, e Montecristo-Apollonios XX) och det har resulterat i dubbla andraplatser. I det individuella mästerskapsprogrammet togs andraplatsen på 66,5 och i lagtävlansprogrammet  på 69,412 procent. I båda YR-klasserna segrade spanska Patricia Arroyo Baudet med Bacardi Krogsaagergard.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden