Hoppning
20 januari 2021 06:25

CAS skjuter upp beslut om Mathilda Karlssons OS-plats

OvisstI början av december förra året tog idrottens skiljedomstol CAS upp fallet med Mathilda Karlsson, och hennes överklagan på FEI:s beslut att stryka de rankningspoäng som gav henne en OS-plats. Det var sagt att domen skulle komma inom ett par veckor, men nu har hoppryttaren fått nya besked.

CAS skjuter upp beslut om Mathilda Karlssons OS-plats
CAS skjuter upp sitt beslut angående fallet med Mathilda Karlsson och en eventuell OS-plats. Foto: Roland Thunholm

I en intervju med Dagens Nyheter, DN, berättar Mathilda Karlsson att hon via mail fått veta att CAS skjuter upp beslutet till april. Anledningen till att det dröjer är oklart, men Mathilda Karlsson får nu vänta ännu en tid innan hon vet om hon får tillbaka den OS-plats hon hade säkrat genom sin plats på rankningen.

Den nu 35-åriga hoppryttaren är född i Sri Lanka men adopterades till Sverige som liten. För tre år sedan började hon tävla för Sri Lanka, med ett klart mål – att kvala till OS. Målet nåddes, främst genom att Mathilda Karlsson hoppade hem poäng på tävlingar i Frankrike, men efter att FEI granskat fallet beslutade man att resultaten inte skulle räknas. Mathilda Karlsson föll därför på OS-rankningslistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden