Hoppning
17 februari 2020 21:22

Mathilda Karlsson sjunker på OS-rankningen

UtredningFEI:s granskning av tre tävlingar i Frankrike och Syrien resulterar i att Mathilda Karlsson, tävlande för Sri Lanka, inte längre är bland de två bästa i sin kvalgrupp. OS-biljetten för henne är därmed långt borta.

Mathilda Karlsson sjunker på OS-rankningen
Mathilda Karlsson, som sedan 2018 rider för sitt hemland Sri Lanka, förlorar sin OS-plats. Foto: Jenny Schwieler Staaf

FEI erkänner att de gjort fel när de godkände tillägget i den franska tävlingen Villeneuve-Loubet som gav deltagande ryttare rankningpoäng som de kunde tillgodoräkna sig både för OS-kval och världsrankningen.

Nu eliminerar FEI resultaten från tävlingen som gjorde att Mathilda Karlsson kom på andra plats i sin kvalgrupp inför OS. Detta innebär att svenskan, som numera tävlar för Sri Lanka, har tappat placeringar på OS-rankningen i sin grupp, Grupp G. Från denna grupp får två ekipage starta OS.

När det gäller de två tävlingarna i Damaskus, Syrien, kunde FEI bara konstatera att de hade för mycket i prispengar, vilket justerades genom att FEI strök en FEI-klass vid var och en av tävlingarna.

Detta fick ingen påverkan på ryttarnas rankningspoäng.

Då Mathilda Karlssons poäng från franska Villeneuve-Loubet försvinner halkar hon ner så att ryttaren som låg trea på listan, Hong Kongs Kenneth Cheng, nu ligger tvåa i gruppen.

Nio av Mathilda Karlssons femton resultat som räknades in i hennes OS-rankning tog hon vid de franska tävlingarna som nu inte längre är godkända som kval.

FEI meddelar också att eftersom de två ryttarna Sheikh Ali Al Thani och Bassem Mohammed testade positivt för Carboxy-THC, en metabolit av cannabis som är ett förbjudet ämne enligt FEI: s antidopningsregler för mänskliga idrottare, förlorar Quatar sin lag-plats i OS till Marocko.

Ridsport söker Mathilda Karlsson.

Läs hela FEI:s pressmeddelande här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden