Hoppning
2 december 2020 09:28

Mathilda Karlssons fall tas upp i domstol i dag

Strid om OSI dag tar idrottens skiljedomstol tar upp om Mathilda Karlsson ska få rida OS eller inte. ”Det har funnits stunder när jag har känt att nu orkar jag inte mer” säger Mathilda Karlsson i en intervju med DN.

Mathilda Karlssons fall tas upp i domstol i dag
Med Chopin VA hoppade Mathilda i Global Champions League i Stockholm. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Hoppryttaren Mathilda Karlsson tävlade för Sverige fram till 2018. Men eftersom hon är adopterad från Sri Lanka fanns möjligheten att tävla för det landet tack vare dubbla medborgarskap, och chansen att ta sig till OS för det landet var större.

År 2019 kvalade Mathilda Karlsson till OS i Tokyo, efter lyckade tävlingar. Men FEI beslutade i februari i år att rankingpoängen från tre tävlingar som hon ridit i Frankrike inte skulle räknas. Orsaken var bland annat att startfälten var små.

Mathilda Karlsson överklagade till FEI:s tribunal, som inte tog upp fallet, och det beslutet överklagades till idrottens skiljedomstol Cas.
– Det här har tagit så lång tid – och kostat så mycket energi – men varje gång som jag har varit nära att ge upp har jag hittat kraft i att jag vet att jag inte har gjort något fel. Dessutom har jag haft ett fantastiskt stöd av förbundet i Sri Lanka, säger Mathilda Karlsson till Dagens Nyheter.

Onsdag den 3 december tas fallet upp, och beslutet väntas om några veckor.

– Jag är en person som alltid har hållit mig till reglerna, och som aldrig tidigare har hamnat i sådana här kontroverser. Därför har det känts viktigt att driva frågan hela vägen till Cas, säger Mathilda Karlsson i DN-intervjun.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden