Hoppning
17 juni 2020 10:52

FEI står fast vid sitt beslut – Mathilda Karlsson överklagar

Överklagar igenIdag kom FEI med beskedet att den oberoende FEI-tribunalen avslår Mathilda Karlssons överklagande, på beslutet att stryka resultat från tävlingar i Frankrike som gav viktiga OS-rankningspoäng. "Beslutet var inte överraskande", säger Mathilda Karlsson, som nu tar fallet vidare.

FEI står fast vid sitt beslut – Mathilda Karlsson överklagar
Mathilda Karlsson, här på Chopin VA i Falsterbo, överklagar FEI-tribunalens beslut till CAS. Foto: Roland Thunholm

Efter en granskning i vintras beslutade FEI att stryka flera resultat från tävlingar i franska Villeneuve-Loubet under december 2019 och januari 2020 – tävlingar som felaktigt gett poäng på OS- och Longinesrankningarna.

Svenska Mathilda Karlsson, som tävlar för Sri Lanka, och rumänen Andrea Herck, drabbades av strykningarna och överklagade därför beslutet. FEI-tribunalen har nu tittat på fallet, men kommit fram till att FEI:s beslut om att stryka tävlingarna var korrekt – det fanns ”motiverade omständigheter” till agerandet.
– Det här är ett viktigt beslut för att säkerställa sportens integritet, och i synnerhet den olympiska rankningen, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i en kommentar.

Väntat beslut

Mathilda Karlsson och Andrea Herck har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet till CAS, Court of Arbitration for Sport.
– Jag har hela tiden utgått från att vi måste överklaga till CAS. Därför kom inte beslutet från FEI-tribunalen som överraskande, skriver Mathilda Karlsson till Ridsport.

Här kan du läsa FEI-tribunalens beslut

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden