Avelsnyheter
1 oktober 2018 08:56

Casanova Hästak blir kvar i Sverige

RetfulltFörsäljningen till USA blev inte av. Casanova Hästak blir kvar i Sverige tills vidare och ska nu återuppta sitt tävlande så smått. "Mest retfullt är att vi missade Falsterbo och unghäst-VM", säger Anders Kjellson på Hästak.

Casanova Hästak blir kvar i Sverige
Det blev ingen försäljning till USA för Casanova Hästak. Foto: Roland Thunholm

Det var strax före Falsterbo som nyheten om att Casanova Hästak (DWB f-13 e Cosmeo–Diamant de Semilly–Quidam de Revel, uppf Carsten Carstensen) var såld till USA och inte skulle komma till start på Falsterbo – de nya ägarna ville inte att hästen skulle starta (läs mer här). Samma sak blev det med unghäst-VM, dit Casanova var uttagen.
– Jag fick ringa och meddela att han inte kunde komma så de fick ta in en annan häst istället, berättar Hästaks Anders Kjellson för Ridsport.

Några pengar dök dock aldrig upp för Casanova, och nu meddelar Hästak att försäljningen är avblåst. Men någon större bitterhet finns inte hos Anders Kjellson.
– Jag har ju hästen kvar och vi är glada för honom. Planer var aldrig att sälja nu egentligen utan vi hade tänkt sälja nästa höst, förklarar Anders.
– Nu bara kom det en köpare som var villig att betala mitt pris.

Det som däremot känns reftullt är missa både Falsterbo och unghäst-VM.
– Det hade varit roligt att fått visa upp Casanova för stoägarna, tycker Anders.

Har betäckt mest i landet

Casanova Hästak har med sina 225 ston betäckt mest i landet denna säsong, och Anders tror att han kommer få många ston även nästa år.
– Det är många stoägare som hört av sig och varit glada över att han blir kvar och sagt att de ska betäcka med honom nästa år igen.

Att Casanova helt säkert blir kvar i landet även nästa säsong kan dock Anders inte garantera. Det är en värdefull häst och Anders förklarar att allt kan hända.
– Även om jag inte bjuder ut honom till försäljning helt akut kan det dyka upp köpare.
– Vi lever ju på det här och det är en dyr häst, vi har inte råd att bara ha kvar honom om det kommer en annan kund.

Eftesom Casanova bara ägnade sig åt avelsarbete under större delen av sommaren har han inte helt kommit igång ridmässigt ännu. Men nu ska han ut så smått på banorna igen. Det börja med Breeders denna vecka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden