Dressyr
10 januari 2018 21:42

Cecilia Bergåkra på hästryggen igen

BarbackaträningVarken kyla eller brutna ben kan hindra den här tjejen att komma igång med träningen. Se klippet på Cecilia Bergåkra som sitter på hästryggen igen efter olyckan.

Cecilia Bergåkra på hästryggen igen
Cecilia Bergåkra kör årets första träningspass barbacka och med ena benet i gips.

Det är nu snart en månad sedan ”Årets komet”, 16-åriga Cecilia Bergåkra råkade ut för en ridolycka. En bruten fotknöl har betytt ett rejält gipspaket upp till vänstra knäet, och Cecilia har fått ta en ofrivillig paus från sin ridning.

Men nu sitter hon på hästryggen igen. På sitt uppskattade Instagram-konto har hon lagt upp ett klipp där hon barbacka och med fot och ben i bandage kör sitt första lättare träningspass med Primavera efter olyckan – väl inpackad i flera lager kläder eftersom det enligt Cecilia var sexton minusgrader vid träningspasset.
”Det är ganska svårt att göra andra saker än att bara skritta när den vänstra foten inte fungerar, men Queen Primavera tar hand om mig på bästa sätt”, skriver Cecilia, som får börja träna på riktigt om två veckor när hon tagit av sig gipset.

Här kan du se det inspirerande klippet:

Missa inte Ridsports stora reportage om Cecilia Bergåkra i nummer 1-2018 som kommer ut i morgon 11 januari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden