Dressyr
22 oktober 2017 14:27

Cecilia tog oväntad seger

Cecilia Bergåkra Berglund med Primavera vann finalen i LiveArena & Dressage Power Young Rider Trophy som avgjordes i Linköping idag.
- Det känns fantastiskt kul, men oväntat eftersom det var så många bra ekipage med, säger Cecilia.

Cecilia tog oväntad seger
Cecilia Bergåkra Berglund och Primavera sog hem segern i LiveArena & Dressage Power Young Rider Trophy. Foto: Roland Thunholm

Vid lördagens lottning fick Cecilia Bergåkra Berglund startnummer tre.
– Det kändes svårt att gå ut så tidigt och ändå kunna hålla topplaceringen. Men jag hade en wow-känsla genom hela ritten. Primavera (SWB sto f-03 e Don Primero-Figaro L, uppf Anine Eskebäk) hade hög energi och då kommer även ”schvungen”.

Cecilia har gjort både musiken och koreografin till Kür-programmet själv och en domare tyckte så pass mycket om musiken att det blev en åtta och en annan domare gillade koreografin så pass att det blev en åtta där. Annars var det få poäng över 7.5 som delades ut.

Det här var första året som Dressage Power stod som arrangör för den här tävlingen där målsättningen är att både öka allmänintresset och prissumman. I finalen delades ut totalt 40 000 kronor där segraren fick 15 000 kronor.
– Det är kul med mycket publik och att det är mer show runt omkring. Med mer prispengar blir det också värt att åka på tävlingar, det betyder att det inte behöver bli minus varje gång, säger Cecilia.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden