Dressyr
9 juli 2023 12:55

Celine Lindenäs vann amatörtouren ”I dag hade vi bara roligt”

FHS 2023Det blev samma segertrio i finalen på dressyrens amatörtour som i semifinalen. Celine Lindenäs vann, Jaqueline Lindström kom tvåa och Lizette Bannersten blev trea.
− I går var jag nervös, i dag var det bara roligt, säger segraren Celine Lindenäs.

Celine Lindenäs vann amatörtouren ”I dag hade vi bara roligt”
Celine Lindenäs och Milan SP. Foto: Kim C Lundin

Dressyrekipage från hela Sverige har tävlat om de 15 platserna i dressyrens amatörtour på Falsterbo. Efter två dagars tävling står Celine Lindenäs från Leksands Ridklubb som totalsegrare med Milan SP (SWB, val, f -09, e Casiro – Surumu, uppf Erika Persson, äg Ulrika Lindenäs).
I söndagens kür fick de 74,159 procent och segrade därmed med god marginal.

− Det är svårt att sätta allt i en kür, men han ville verkligen visa upp sig, säger 19-åriga Celine som tidigare ridit kür på ponny, men inte på häst.

Topp Tre Amatörtour Kcl
Segraren Celine Lindenäs omgiven av till vänster trean Lizette Bannersten och till höger tvåan Jaqueline Lindström. Foto: Kim C Lundin
Jacqueline Lindström Figo 1 K C L
Jaqueline Lindström och Figo. Foto: Kim C Lundin
Lizette Bannersten Zuperlicious K C L
Lizette Bannersten och Zuperlicious. Foto: Kim C Lundin

Hon hade valt att rida till Bee Gees musik, medan tvåan Jaqueline Lindström från Gäseneryttarna valde musik från filmen The Showman till sig och Figo (SWB, val, f -04, e Feliciano – Cardento, uppf/äg  Annika och Benny Lindström)

Skrittade sig i form

− Han är en showman, som älskar att visa upp sig, säger Jaqueline och berättar att hoppstammade Figo hade en karriär i hoppning med pappa Benny, men efter några år av rehab är det dressyr som gäller.
− Vi kvalade in som sista ekipage, och så har Figo precis varit gipsad i två veckor på grund av en hovböld.
− Vi har skrittat som en förberedelse för Falsterbo, och küren har jag hunnit rida en gång, säger Jaqueline som red ihop 71,542 procent.

Trean Lizette Bannersten från Sydslättens Ryttarförening fick 70,959 procent med Zuperlicious (SWB, sto, f -11, e Blue Hors Zack – Dionysos. uppf Ulrika Jacobs, äg ryttaren).
− Jag har haft henne sedan hon var fem år, så senast var vi här visade jag henne i 5-årsklassen. Nu är hon 12 år och det är kul att komma hit igen.

− Jag har aldrig ridit kür, och jag trodde inte att det skulle vara så häftigt som det var.
− Jag hade ingen egen kür utan lade ut en fråga om någon hade en kür att hyra ut. Vi fick förslag på en kür med Adeles musik, och det matchade min häst perfekt, säger Lizette.

Fyra i söndagens final blev Lisa Semb och SpiderMan från Falu Ryttarsällskap. Ekipaget fick en tuff start på lördagen där hästen blev påtagligt störd över att det var stökigt på läktaren, men på söndagen fick de visa betydligt mer av sin potential.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden