Hoppning
24 februari 2018 11:41

Chacanno lämnar Henrik von Eckermann

InternationelltHenrik von Eckermann och världscupvinnaren Chacanno är inte längre ett ekipage. Valacken ska tävlas av Tysklands Patrick Stühlmeyer.

Chacanno lämnar Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann och Chacanno, här i Global Champions League, har haft många framgångar tillsammans. Foto: Stefano Grasso

Henrik von Eckermann och Chacanno (OLDBG val f 2007 e Chacco Blue-Kannan, uppf Gestuet Lewitz) har nyligen avslutat en framgångsrik tävlingsturné i Förenade Arabemiraten med segrar i en 1,50-hoppning, en 5-stjärnig Grand Prix för några veckor sedan och en världscuphoppning.

Nu blir von Eckermann dock av med sin tävlingskamrat sedan drygt två år. Chacanno ska i stället tävlas av Tysklands Patrick Stühlmeyer. Detta berättar World of Showjumping.
– Jag är jätteglad över att ha fått förtroendet att tävla Chacanno av Paul Schockemöhle som äger honom. Hästen har gjort mycket för mig, särskilt det senaste året, säger Henrik von Eckermann till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden