Hoppning
4 februari 2018 13:27

von Eckermann efter segern: ”Kul att få revansch”

InternationelltEfter tre andraplaceringar i pågående världscupsäsong slog Henrik von Eckermann till med en seger på lördagen. "Jag visste att jag skulle kunna vinna om min plan höll," säger han.

von Eckermann efter segern: ”Kul att få revansch”
Henrik von Eckermann har en lugn söndag i Förenade Arabemiraten efter sin seger i världscupen. Han stannar i landet två veckor till för att rida ett tre- och ett femstjärnigt meeting. Foto: Roland Thunholm

Lördagens seger i världscupens arabiska liga var en revansch för Henrik von Eckermann på flera sätt – han har varit tvåa i världscupen tre gånger den här säsongen och klantade till det med världscupvinnaren Chacanno (OLD hingst f 2007 e Chacco-Blue u Siljanna e Kannan, upp Gestüt Lewitz, äg Paul Shockemöhle) ordentligt i fredagens klass.
– Det var en distans med sex galoppsprång, lite kort. Jag tog tillbaka för mycket och vi kom för stort på så han stannade. Det var klantigt, mitt fel, säger Henrik von Eckermann.

Han sitter i bilen i Sharjah, inte långt från lördagens tävlingsplats, när Ridsport når honom via telefon.
– Det känns jättekul att få den här revanschen. Han hoppade verkligen jättebra i omhoppningen, säger Henrik von Eckermann.

Jag trivs bra här. Det är alltid soligt och fint väder och känns nästan som lite semester emellanåt. Henrik von Eckermann.

Chacanno har en lite spektakulär hoppteknik och vill i bland vara väl högt över hindren. Men han är också riktigt snabb och väldigt försiktig.
– Och så vill han verkligen hjälpa till hela tiden, och det är oerhört viktigt.

Startade sist
Henrik von Eckermann hade fördelen att starta sist i omhoppningen  och han hade sin plan klar när det var dags att rida in på arenan.
– Jag visste att jag skulle kunna vinna om min plan höll, och det gjorde den.

Efter segern blev det lite firande och skålande tillsammans med bland annat Evelina Tovek som blev placerad i världscupklassen.

Henrik von Eckermann ska vara kvar med sina tre hästar i Förenade Arabemiraten ungefär två veckor till. Nästa helg är det en trestjärnig tävling och om två veckor en femstjärnig tävling där planen är att Chacanno ska tävla igen
– Jag trivs bra här. Det är alltid soligt och fint väder och känns nästan som lite semester emellanåt. Och så är det väldigt bra ordnat för hästarna, säger Henrik von Eckermann som har haft tre hästar i landet ungefär en månad nu.

Till Göteborg
Efter den femstjärniga tävlingen åker Henrik von Eckermann till Europa för att bland annat tävla i Göteborg.

Han får inte inte några poäng för sin seger eftersom han tillhör den västeuropeiska ligan. Däremot blev det en prischeck på över 400 000 kronor.
– Det kan låta som mycket pengar, men det blir inte så mycket över när hästägare och andra har fått sitt. Men det betyder ändå mycket att få vinna, att det funkar, det kostar ju en del att göra en sådan här satsning. Jag åker ju inte bara hit för solen och för att ha semester.

Under söndagen är hans plan att ta det lugnt.
– Jag ska rida lite på hästarna och känna på dem. Söndagarna är alltid tävlingsfria här, det är skönt.

Här kan du se den vinnande omhoppningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden